Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Danmarks største modelracerbane

CHGP 
09/07/09 

CHGPNår flaget i weekenden den 1.- 2. august 2009 går for Copenhagen Historic Grand Prix, bliver der også noget for børnene: Samtidig med at de voksne kører rigtigt racerløb på den 2 kilometer lange bane i Fælledparken, kan børn og andre barnlige sjæle fornøje sig med at køre modelræs på Danmarks største modelracerbane.
 

- Copenhagen Historic Grand Prix i Fælledparken har i årenes løb udviklet sig til en begivenhed, som lokker hele familien af sted. Og så er det vigtigt, at der også er underholdning til børnene, fortæller Jakob Vigelsø fra Copenhagen Historic Grand Prix.


De danske Le Mans vindere 2009 og deltagere i CHGP Royal ProAm: Jan Magnussen, Kristian Poulsen og Casper Elgaard.
(Foto: Vivi Siiger)

CHGP har derfor sørget for, at der foruden den traditionelle hoppeborg til de helt små også er oplevelser til de lidt større, der allerede er blevet angrebet af motorsportsbacillen, men som endnu er for unge til at køre rigtigt motorløb.

- Sammen med modelracerbaneproducenten Scalextric stiller vi derfor en model af CHGP-banen i Fælledparken op i et stort telt, hvor børn og unge kan prøve kræfter med modelrace. Og hvis der meget mod forventning skulle være en mere moden, barnlig sjæl, der vil lege med, er der nok også mulighed for det, siger Jakob Vigelsø, der tilføjer, at der er gratis adgang til CHGP for børn under 14 år, hvis de er i selskab med en voksen.

I Scalextric teltet er der også mulighed for, at nogle af de store danske og udenlandske vindere af årets Le Mans, der gæster CHGP i år, vil lade sig udfordre til en modeldyst. Og blandt publikum vil der blive trukket lod om en køretur på banen med den firedobbelte danske Le Mans vinder Jan Magnussen.

- Vi er igen i år så heldige, at alle årets tre danske Le Mans vindere, Jan Magnussen, Kristian Poulsen og Casper Elgaard, lægger vejen forbi CHGP. Sammen med engelske David Brabham, der jo i år vandt Le Mans generalklassementet i en Peugeot, stiller de alle op i det traditionelle festfyrværkeri Royal ProAm-løbet, fortæller Tommy Kjehr, der sammen med Thorkild Thyrring har ansvaret for Royal ProAm-løbet.


Thorkild Thyrring, der også deltager i årets Royal ProAm og som tidligere har vundet det spektakulære løb.
(Foto: Vivi Siiger)

Royal ProAm feltet tæller i år desuden så kendte danske og udenlandske navne som HKH Prins Joachim, Erik Høyer, Henrik Lundgaard, Thorkild Thyrring, Gijs van Lennep og Stanley Dickens.

Helt usædvanligt vil Jens Winther Senior, der sammen med Lars Viggo Jensen i 1986 var de første danskere, der gennemførte Le Mans, igen køre den bil, han deltog i dengang, og som han hjemtog en flot 2. plads i. Bilen, en URD-BMW M1, har stået i en kælder i Roskilde lige siden, men nu synes bilens nuværende ejer og Jens Winther Senior, at tiden er inde til, at den unikke racer skal luftes igen foran et stort og entusiastisk publikum.

Blandt de mange andre enestående historiske racerbiler, der stiller op til CHGP 2009, er to Porsche Spyder 550-1500 RS fra 1955. De to biler skal køres af hollandske Gijs van Lennep og danske Casper Elgaard.


Porsche Spyder 550-1500 RS fra 1955 med Gijs van Lennep ved rattet.
(Foto: SRP)

Blandt de mange store og mindre store, runde dage, som CHGP fejer i år, er blandt andet Morgan fabrikkernes 100 års fødselsdag. I den anledning bliver det også 35 klassiske biler fra den danske Morgan klub, der skal køre børnene fra Rigshospitalets børneafdelinger en tur i byen og som afslutning et par omgange på banen i Fælledparken.

- Turen med Rigshospitalets børneafdelinger har været en tradition siden 2004. Børnene synes naturligvis, at det er en stor oplevelse at komme ud at køre i de eksotiske biler og runde af med en tur rundt på en rigtig racerbane, hvor officials vinker med alle de signalflag, som vi bruger under løbet. Og vi er meget glade for på den måde at kunne sige tak til Rigshospitalet for godt naboskab, siger Jakob Vigelsø.

De øvrige fødselsdage, som vil blive fejret under CHGP 2009, er FDMs 100 års jubilæum, italienske Abarts 60 og Mini’ens 50 års dage. Mini’en vil blandt andet blive fejret med en udstilling af Danmarks 17 smukkeste Mini’er.

CHGP


  • Copenhagen Historic Grand Prix er et non-profit foretagende, hvor et eventuelt overskud går til talentudvikling i dansk motorsport. Banen i Fælledparken er godkendt af myndighederne og Dansk Automobil Sports Union.
  • Ca. 300 frivillige arbejder ulønnet for at gøre Copenhagen Historic Grand Prix til virkelighed. I de sidste dage op til løbet arbejder mange af dem i døgndrift med at etablere bane, sikkerhedsafspærringer, broer, tribuner, restaurationstelte etc. etc.
  • HKH Prins Joachim er protektor for løbet.

Læs mere om:
  • Fælledparken
  • 02/08/09 - Fælledparken - CHGP
  •