Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Jacques Villeneuve ønsker comeback til Formel 1

Formel 1 
09/07/09 

Jacques Villeneuve har tidligere udtalt at han endnu ikke er for gammel til at deltage i Formel 1. Han mener selv at han stadig er kapabel og leder pt. efter et ledigt sæde til 2010 sæsonen. Så er spørgsmålet hvem der vil hyre den ikke ret nye kører og tidligere verdensmester.
 

Jacques Villeneuve synes modsat mange andre at Formel 1 ser mere spændende ud nu. Her mener han at bilernes design uden diverse misfostre af winglets osv. mere er i hans smag. Desuden synes han at den nye regel om at optankning under løb, er et yderst fornuftigt tiltag.

Han lægger ikke skjul på at han er stærkt interesseret i at vende tilbage til Formel 1. Han er således set ved adskillige Grand Prixer i denne sæson. Flere journalister har endda spottet ham i samtale med flere teamchefer, så sandsynligvis er han i gang med et større arbejde for at finde et sæde til i hvert fald 2010 sæsonen.


Jacques Villeneuve da han kørte for BMW Sauber i 2006
(Foto: BMW-Group-Press-Club)

Han lægger især vægt på at med de nye regler er det igen køreren der er i fokus - ikke bilerne. Til fordel for Jacques Villeneuve taler at med testforbudet, så er det i høj grad de erfarne køreres viden og erfaring der kommer i spil i forhold til et godt setup. Spørgsmålet er om han stadig kan præstere den fart der er nødvendig, og ligeledes indordne sig under ny taktik, når benzinpåfyldning ikke længere er tilladt.

Jacques Villeneuve har siden sit stop prøvet kræfter med blandt andet NASCAR, den nu tilsyneladende nedlagte Speedcar Series og Le Mans, hvor han har kørt for Peugeot. Dog uden den store succes nogen af serierne. Jagten på et sæde er gået ind for Jacques Villeneuve.

Dons

Læs mere om:
  • Jacques Villeneuve
  •