Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Fantastisk indsats fra Michael Outzen

ADAC GT
Masters 

07/07/09 

- på Eurospeedway
Det startede rigtig flot i træningen med blandt andet 4 bedste tid. Michael Outzen havde til dette løb fået ny team kammerat, da man havde besluttet fra Phoenix Racing’s side at det ville være for risikabelt at sætte to kører uden kendskab til banen i samme bil. Dette var den unge Christoffer Mies som Michael Outzen skulle dele bil med. Der blev derfor indsat en ekstra bil som Henri Moser og Christoffer Hasse skulle køre i.
 

Desværre var Michael Outzen plaget af teknisk defekt under hans tidstagning og måtte tage til tak med start nummer 12. I anden tidstagning kunne Mies køre bilen på en start plads 7 til søndagens løb.

Vejret var slået over i regn til løb 1 og en meget udforende bane lå forud for Outzen. Michael brugte dog få omgange på at køre sig op på en fantastisk 7. plads i de vanskelige forhold. Allerede på første omgang havde Michael Outzen lagt 3 biler bag sig og 2 mere over de næste par omgange.
Desværre havde feltet ikke været samlet ordentlig sammen under starten bag saftycar, hvilket betød at Michael Outzen havde meget tid at køre ind på de forankørende biler. Michael Outzen formåede dog at køre 5 sekunder ind på den foran kørende Campanico (Rosberg Audi) og blev straks efter kaldt i pit til det obligatoriske køreskifte.
Phoenix Racing levede endnu engang en pragt præstation ved at lave et super hurtigt dækskift hvilket gav Outzen og Mies 3 pladser. Mies var nu bag rattet og kunne bringe bilen op på en flot 3. plads. Phoenix Racing sluttede som 1 og 3 i dette løb.

”Jeg er sgu stolt over den indsats vi leverende i dette løb. Tænk hvor vi kunne have været endt hvis vi ikke havde skulle starte som 12’er. Og så er det skide godt at den anden bil vandt når nu Mies og jeg var lidt lang tid om at komme ud af start hullerne. Grinede Michael Outzen efter et overstået løb 1.”


(Foto: Michael Outzen Racing ApS)

I løb 2 var der 30 grader og fuld solskin og til dette løb startede Mies som 7er. Mies lagde hårdt ud men kunne ikke helt matche det hårde tempo sat oppe foran af Corvetterne. Men Mies kæmpede hårdt og kom op på en plads som nummer 6 inden pitstoppet.
Michael Outzen var næste mand i bilen og kørte bilen ud på banen med 3/10 af et sekund fra at være for tidlig ud af pitten. Sikke et pitstop!

Michael fik bilen bragt på op på 5 pladsen og måtte tage sig til tak med denne.
”Bilen blev simpelthen for varm for mig og jeg kunne ikke holde temperaturen nede da jeg lå bag de andre så jeg var nød til at lave lidt luft til den foran kørende. Så det var svært at kæmpe med om de forreste pladser. Vi havde en rigtig god fart Mies og jeg men det var svært at stille mere op over for Corvetten som vandt løbet. Kom det fra en lidt ærgerlig Outzen. Og Duoen havde god fart. Efterfølgende viste det sig at de sammen var det hurtigste Audi par på banen.”

Den anden bilen fra Phoenix racing endte som nummer 7 bag ved Mies og Outzen.


(Foto: Michael Outzen Racing ApS)

Den anden dansker, Christoffer Nygaard, fik en flot anden plads med hjem og til stort tillykke herfra til ham.

Michael Outzen Racing ApS


Læs mere om:
  • Michael Outzen
  • Lausitzring
  • 05/07/09 - Lausitzring - ADAC GT Masters
  •