Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Nyt topresultat for Christoffer Nygaard

ADAC GT
Masters 

06/07/09 

Den unge danske racerkører blev nummer to i et løb i det tyske GT-mesterskab
To uger efter, at han scorede sin første sejr i et EM-løb for GT-biler, kom Christoffer Nygaard atter på sejrsskamlen efter et løb i sin hvide Ford GT fra Fischer Racing. Sammen med Walter Lechner jr. scorede køreren fra Lyngby en andenplads, da det seneste løb i den tyske ADAC GT Master-serie søndag eftermiddag blev kørt på Eurospeedway Lausitz.
 

”Det var alle tiders,” siger Christoffer Nygaard om dagens løb, hvor han sluttede små fem sekunder efter den vindende Corvette med Christian Hohenadel og Toni Seiler. ”Jeg ville godt have haft etteren, men jeg kunne ikke nå at indhente ham, for han var for langt væk.”

”Til at begynde med kunne jeg slet ikke se ham, men til sidst kørte jeg over et sekund stærkere end ham til, men han var stadig godt 50 meter foran mig i mål. Men jeg havde også nok at se til, for ud over at jagte Corvetten foran mig, skulle jeg også hele tiden passe på, da jeg til sidst blev presset af en Ascari, som sluttede lige efter mig på tredjepladsen. Det var et udmærket race, hvor vi fik gode points med hjem, men vi ærgrer os over løbet i går.”


Christoffer Nygaard kørte sig til en andenplads søndag på Eurospeedway Lausitz.
(Foto: Markus Berns - SRO Germany GmbH)

Ligesom til søndagens løb havde makkerparret Lechner jr./Nygaard kvalificeret deres racerbil til en startposition som nummer seks til lørdagens løb, men her endte de med at udgå, da der manglede mindre end ti minutter af det timelange løb.

”Løbet startede i regnvejr, og det lykkedes mig at køre bilen frem på tredjepladsen, inden vi skulle ind til det obligatoriske pitstop,” forklarer Christoffer Nyggard.

”Jeg havde kaldt ind over radioen, at pitmandskabet skulle have slicks klar til skiftet, for jeg var sikker på, at banen ville tørre op. Det var lidt svært for Walter til at starte med, for der var stadig nogle våde steder. Walter lå på et tidspunkt på fjerdepladsen, hvor han kæmpede med en kører i en Lamborghini, men da de skulle hente nogle af de andre kørere med en omgang, kørte Lamborghini-køreren ind i Walter, så han måtte udgå med et punkteret baghjul. Det var ærgerligt.”

Lørdagens nulscore betød reelt, at Christoffer Nygaard og Walter Lechner jr. trods søndagens andenplads måtte rykke fra fjerde- til femtepladsen i den sammenlagte stilling. Men kampen i ADAC GT Masters er hård. Det dansktyske makkerpar har således bare tre points op til kørerne på den sammenlagte tredjeplads, mens der ligeledes kun er tre points ned til kørerne på syvendepladsen.

Der går nu næsten halvanden måned, inden Christoffer Nygaard atter skal i action i sin Ford GT. Næste opgave for ham bliver femte afdeling af ADAC GT Masters, som køres på den legendariske Nürburgring den 22.-23. august.

christoffernygaard.dk


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Walter Lechner Jr.
  • Fischer Racing
  • Lausitzring
  • 05/07/09 - Lausitzring - ADAC GT Masters
  •