Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Vestergaard scorede fornuftig FF-sæsonpremiere

Formel Ford - DK 
04/07/09 

Den første sportslige opgave for fynske Racingteam Vestergaard i 2009-sæsonen på dansk motorbane-asfalt foregik på FDM Jyllands-Ringen, hvor fjerde afdeling af DM-serien i single seateren Formel Ford blev afviklet i Bilen Juni-løbet.
 

- Desværre har mine eksamensperioder kollideret med de 2 første DM-løbsweekender i Formel Ford, forklarer racing engineer-studerende Nils K. Vestergaard. - Studiet som racing engineer med base i engelske Oxford levner desværre ikke mulighed for at komme op til ”syge-eksamen” eller overhovedet miste et semester. Dertil er konkurrencen blandt studenterne benhård, og samtidig danner eksamenskaraktererne basis for mulighederne omkring det obligatoriske læreår på græs hos et professionelt motorsports-team.

Læreåret har fået Racingteam Vestergaard til at lægge prioritet i den stærktbesatte vesteuropæiske racing-serie: Formula Ford Benelux (FFB), som iøvrigt kommer på gæstevisit på FDM Jyllands-Ringen midt i august.

- På mange motorbaner er der begrænsede muligheder for testdage uden for løbsweekenderne, fortsætter Nils K. Vestergaard. - Derfor valgte vi at foretage nogle tests under Bilen Juni-løbet, som gav os mulighed for direkte sammenligning med konkurrenternes sektortider.


Nils K. Vestergaard gik til makronerne i Bilen Juni-løbet.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Normalt kører Nils med kun en enkelt støddæmper foran, supplerer far og teamchef Gert Vestergaard. - Den giver derfor samme dæmpning til begge forhjul. Vi undersøgte bl.a. muligheden for individuel dæmpning og affjedring ved anvendelse af 2 støddæmpere, som raceren oprindelig er født med. Dette kunne være en fordel, fordi der på en motorbane altid vil være en overvægt af enten højre- eller venstresving, alt efter kørselsretningen. På FDM Jyllands-Ringen er det aktuelt 8 venstre og 4 højre.

I det første DM-heat startede Nils K. Vestergaard som treer, men skød hurtigt frem på andenpladsen foran ærkerivalen Jesper K. Egebart. Herefter fulgte en tæt og spændende fight over 9 baneomgange, hvor Nils K. Vestergaard kørte et klogt og veldisponeret race som spydspids:
- Først på tredjesidste omgang ud af de 12 blev jeg overhalet af Jesper K. Egebart. Jeg ønskede ikke at presse overilet på for at genvinde andenpladsen, fordi der allerede ugen efter ventede en krævende FFB-løbsweekend for mig på VM-motorcykelbanen: TT Circuit Assen i Holland. Slutresultatet blev en sikker tredjeplads over målstregen.


Nils K. Vestergaard scorede 2 podieplaceringer under test-løbsweekenden på FDM Jyllands-Ringen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Nils K. Vestergaard scorede også en podieplacering som treer i det andet DM-heat på asfalt-motorbanen ved Silkeborg.

I 1989 blev banebredden på det traditionsrige TT Circuit Assen udvidet fra 7 til 10 meter, og blev derfor også interessant for afvikling af baneløb på fire hjul.


Udenlandsfynboen ser frem til FFB-løbsweekenden på TT Circuit Assen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Grundet motorcyklerne består rundbanen på 4555 m. af forholdsvis hurtige sving, konstaterer Nils K. Vestergaard. - Derfor kommer vi nok op på en gennemsnitshastighed i underkanten af 160 km/t. Til sammenligning kører vi omkring 120 km/t på de danske motorbaner. Formel Ford’en er dog bygget til race i både høj og lav fart.


Nils K. Vestergaard har fået god fart i sin Mygale-racer.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Ved den forrige FFB-løbsweekend på grand prix-banen: Zandvoort (NL) var Nils K. Vestergaard andenhurtigst i tidtagningen. Konkurrenter skubbede udenlandsfynboen af i første FFB-heat, men i FFB-heat 2 blev andenpladsen flot kørt hjem lige i slipstrømmen på frontrunneren: Melroy Heemskerk.

- Melroy Heemskerk er til daglig professionel instruktør på Zandvoort, afslutter Nils K. Vestergaard. - Han kender derfor rundbanen i sanddynerne som sin egen bukselomme. På TT Circuit Assen stiller vi derfor op på lidt mere lige vilkår, og forhåbentlig kan jeg fortsætte fremgangen til at give endnu mere fight frem til målstregen.

Racingteam Vestergaard

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Nils K. Vestergaard
  • Racingteam Vestergaard
  • Jyllandsringen
  • 28/06/09 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •