Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tæt på, men alligevel langt fra for Audi

DTM 
03/07/09 

DTMAt grænsen mellem formiddabelt fantastisk og fiasko er hårfin, måtte Audi desværre sande denne weekend på Norisring. For, i hvad der må betegnes, som et af de absolut mest spændende løb længe, kunne Audi betragte hvordan deres sejrsdrømme blev ruineret på bare 3 omgange.
 

Det så dog længe ud til at Audi for første gang i 6 år, skulle slippe af sted med at vinde løbet på Norisring. Timo Scheider der var startet fra pole, førte 2/3 dele af løbet og så ud til at være den sikre sejrsherre. Men et sidste angreb fra de to Mercedes kørere, Bruno Spengler og Jamie Green så ham falde fra en 1 og ned på en 4 plads, da også hans holdkammerat Mattias Ekström formåede at gå forbi. Selvfølgelig lidt af en bet for Audi der havde set frem til at køre på deres hjemmebane foran 132.000 entusiastiske tilskuere.


Mattias Ekström
(Foto: Natascha Theisen)

Dette til trods, havde Audi en godkendt weekend. De bevarede første pladsen i den samlede stilling v. Timo Scheider og fik gode point til flere af deres biler, herunder Tom Kristensen der kom ind på en 8 plads. Audi's sportsdirektør, Wolfgang Ulrich valgte da også at se løbet fra den positive side.

"Dette var god reklame for såvel touring car race, som DTM. Vi har aldrig været så tæt på at vinde løbet på Norisring som vi var i dag. Det er selvfølgelig ærgeligt at vi glippede så tæt på mål og med så lille en margin. Men i sidste ende er det de små ting der afgør det. Vi vender selvfølgelig tilbage næste år for at prøve igen".


Timo Scheider
(Foto: Natascha Theisen)

Timo Scheider:
"Selvfølgelig så jeg helst at jeg havde overlevet de sidste tre omgange på 1 pladsen også. Desværre kæmpede jeg med en utrolig løs bagende i sidste tredjedel af løbet. Lige nu er jeg bare glad for løbet er ovre og jeg stadig er forrest i den samlede stilling. Det første jeg vil gøre nu, er at gå hjem i seng". Sagde en tydeligt træt Timo Scheider kort efter løbet var slut. Med til historien hører, at han på løbsdagen kæmpede med sygdom og høj feber.


Tom Kristensen
(Foto: Natascha Theisen)

Tom Kristensen:
"Jeg havde selvfølgelig helst scoret flere point, end det ene jeg fik. Men det var svært med en start position som nummer 9. Alle bilerne var meget tætte og på et højt niveau. Min bil var specielt god på nye dæk. Desværre overophedede mine bagdæk og bremser og jeg tilbragte hele løbet bag en hvid Mercedes".

MiRo

Læs mere om:
  • Timo Scheider
  • Tom Kristensen
  • Norisring
  • 28/06/09 - Norisring - DTM
  •