Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Christoffer Nygaard: ”Vi går efter podiet igen”

ADAC GT
Masters 

03/07/09 

Den unge danske racerkører skal forsøge at overføre EM-succes i den tyske serie
For to uger siden sikrede Christoffer Nygaard sig sin første sejr i Europamesterskabet for GT3-sportvogne på Oschersleben. I den kommende weekend er den unge racerkører fra Lyngby atter tilbage på en tysk racerbane, men denne gang gælder det en afdeling af den tyske ADAC GT Master-serie, der er på programmet.
 

”Det var så dejligt at komme på podiet sidste gang, så det vil jeg gå efter igen,” siger Christoffer Nygaard. ”Vi skulle også gerne lidt højere op i mesterskabet. Det handler om at få points med hjem i begge løb og helst flere end dem, som ligger foran os.”


Christoffer Nygaard (tv) og Walther Lechner jr fik pokal ved sidste løb i ADAC GT Masters.

Sammen med sin østrigske makker Walter Lechner jr. indtager Christoffer Nygaard en delt femteplads i ADAC GT Master, hvor det er den forholdsvis nye Lausitz-bane i det tidligere DDR, som lægger asfalt til weekendens afdeling.

”Det er ikke en superhurtig bane, så det kunne godt ske, at vi havde gode muligheder i forhold til en hurtig bane som Hockenheim, hvor vi kørte sidst. På Lausitz er der mange sving, hvor man kører på grebet fra bilen og ikke så meget på poweren, så jeg tror, at vi er godt kørende. Det har i hvert fald været billedet i de andre løb,” vurderer Christoffer Nygaard.

”Jeg vil gerne på podiet igen og avancere i mesterskabet og vores skrappeste konkurrenter bliver nok de to Audier fra Rosberg- og Abt-holdene. Det har vist sig i GT Master, at de er rigtigt stærke, men de har ikke været det i Europamesterskabet.”


På Lausitz håber Christoffer Nygaard at kunne udnytte vejgrebet i den lave Ford GT.

Selv om det er de samme biler, som anvendes i såvel det tyske mesterskab som i EM-serien, har der generelt været stor forskel på konkurrencedygtigheden. Mens Christoffer Nygaard i år har sejret i et EM-løb, er hans bedste løbsresultat fra ADAC GT Master-serien en tredjeplads.

”Man skulle tro, at det ville være lettere at klare sig i det tyske mesterskab, men i den tyske serie er der nogle kørerkombinationer, som ikke kan lade sig gøre i Europamesterskabet,” forklarer den danske racerkører. ”Alle vi kørere er inddelt i forskellige kategorier, og der er så nogle typer kørere, som ikke må være med eller køre sammen i Europamester, men det må de godt i ADAC GT Master. Her er alting muligt.”

Weekenden på banen i Lausitz følger det traditionelle program med træning fredag, tidtagning og det første løb lørdag og det afsluttende andet løb søndag.

christoffernygaard.dk


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Walter Lechner Jr.
  • Fischer Racing
  • Lausitzring
  • 05/07/09 - Lausitzring - ADAC GT Masters
  • Christoffer Nygaard vinder EM-sejr
  •