Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC-Basen Super Challenge

Podieplaceringer trods problemer

Super
Challenge 

02/07/09 

MC-Basen Super ChallengeVi havde store forventninger til Weekendens race på Jyllandsringen. Vi har nu fået testet Suzukien af flere steder og er godt på vej til et godt grundsetup
 

Det skulle dog vise sig at træerne ikke bare vokser ind i himlen. Vi havde fået nye programmer til styrsystemet og nye følere som vi har bøvlet med og nu skulle alt være perfekt.

Men til lørdagens kvalifikation viser det sig hurtigt at det ikke er blevet bedre, faktisk værre og inden vi får set os om er vi 5 hurtigst og skal starte i anden startrække på en omgangstid som lå mere end et sekund for langsomt end hvad vi skulle præstere. Et absolut ikke tilfredsstillende resultat og noget som gav grund til eftertanke. Balancen i cyklen er blevet bedre og vi er ved at forstå hvorfor cyklen gør som den gør.

Vi lavede ændringer til søndagens løb på styresystemet, men måtte bare konstatere at tingene ikke virkede. Meget skidt. Dog ikke mere skidt end at vi kan glæde os over 2 podieplaceringer, men vi mangler overskuddet til rigtigt at kunne slå til.

Uddrag af Journalist fra DTC Morten Alstrups oplevelser af weekendens løb:

En lille håndfuld Road Racing-kørere skilte sig markant ud fra det øvrige felt, da den tredje af årets syv afdelinger i Super Challenge søndag blev kørt ved Bilen Juniløbet. På FDM Jyllandsringen stod kampen om podieplaceringerne primært mellem Honda-duoen Jan Jespersen, Herlev, og Steven Tirsgaard, Give, og feltets fremmeste Suzuki-kører, Thomas Harding, Slagelse.

Det første af søndagens to løb førte Jan Jespersen fra start til mål. Han blev indledningsvis presset af Steven Tirsgaard, men denne måtte midtvejs i løbet slække på presset og i stedet koncentrere sig om at forsvare sin andenplads – en opgave, der skulle vise sig at blive svær.

Fra en startposition som nummer fem på gridden var Thomas Harding nemlig kommet farende, og han havde på første omgang gjort kål på Steen Hansen, Herning, inden han på den næste også gik forbi Carsten Lund, Ølstykke, der ellers havde fået en kanonstart og kortvarigt havde indtaget andenpladsen. Støt og roligt fik Thomas Harding indhentet Steven Tirsgaard, og midtvejs i løbet fulgte nu en længere duel mellem dem, hvor der flere gange blev skiftet pladser, inden Thomas Harding kunne erobre andenpladsen.

Kampen med Thomas Harding havde imidlertid sænket Steven Tirsgaard så meget, at han til sidst var blevet kørt ind af Steen Hansen, og på sidste omgang lykkedes det uldjyden at erobre den tredje og sidste podieplads.

Det andet løb for Super Challenge blev endnu mere tæt. Og endnu mere dramatisk.

Atter havde Jan Jespersen taget føringen fra start, men nu var Thomas Harding toer foran Steven Tirsgaard, som pressede hårdt på. Efter et par forsøg lykkedes det eks-mesteren at komme forbi på fjerde omgang, og han begyndte nu at lægge pres på Jan Jespersen. Der fulgte herefter en hårfin dyst, hvor de to kørere skiftedes til at føre adskillige gange, ligesom man flere gange kunne opleve dem side om side gennem FDM Jyllandsringens sving.

På ottende omgang var det lykkedes Steven Tirsgaard at komme i front, men da duoen omgangen efter kørte ind på publikumslangsiden, begyndte Jan Jespersens Honda for første gang at skride ud som følge af en lækage, som gjorde baghjulet glat. Jan Jespersen fik reddet situationen, men et halvt sekund efter gentog den sig. Atter reddede han motorcyklen, men nogle hundrede meter længere fremme blev han til sidst kastet af motorcyklen i et voldsomt styrt.

Løbet blev stoppet før tid, så Jan Jespersen kunne få hjælp og blive kørt til sygehuset. Her kunne man konstatere, at mesteren havde pådraget sig hjernerystelse samt brud på et håndled og kraveben. Resultatet blev beregnet på basis af sidste fuldførte omgange, hvorfor Jan Jespersen blev klassificeret som toer efter Steven Tirsgaard og Thomas Harding blev treer..

Thomas Harding


Læs mere om:
  • Thomas Harding Nielsen
  • Jyllandsringen
  • 28/06/09 - Jyllandsringen - Super Challenge
  •