Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

For lidt sølvtøj med hjem

Advan Cup 
02/07/09 

Sidste løb inden sommerpausen er netop blevet kørt i bagende sommervarme på FDM Jyllandsringen ved Silkeborg. Generelt var weekenden et stort skridt fremad, da bilen nu igen er på toppen efter diverse genvordigheder i de første par løb.
 

Lørdagens træning var ellers ikke specielt opmuntrende, da ikke mindre end seks konkurrenter var hurtigere. En grundig gennemgang af sektortider og Kims oplevelse af bilens opførsel førte til en beslutning om at udskifte de forreste dæmpere. Resultatet i tidtagningen var med første øjekast ikke imponerende, men da de to hurtigste biler i teknisk kontrol blev afsløret i ureglementerede ændringer på forhjulsophænget og dermed bortdømt, var det reelle resultat en tredjeplads – og det lunede.


Der var fremgang at spore hos Kim Lund og Team Point-S.
(Foto: Gripping Media)

Første heat blev kørt på det varmeste tidspunkt af dagen, men det så ikke ud til at påvirke hverken bilen eller Kim i negativ retning. Feltet blev meget hurtigt trukket ud med de to nye 308’ere i front efterfulgt af Kim, hvorefter der var luft ned til forfølgerne. Trods hurtigste omgangstid i heatet lykkedes det ikke at komme tæt nok på til at indlede et angreb, men det var en tilfredsstillelse at kunne følge med feltets hurtigste biler. På de sidste par omgange blev tempoet slækket lidt, da angreb var udelukket og forfølgerne for langt bagude til at have nogen mulighed for at true tredjepladsen.

Sidste heat ville blive mere spændende, da de to 308’ere nu skulle starte bag Kims hvide 307’er. Der var lidt tumult i det første sving efter starten, da feltets nestor, Anders Christensen, midt i flokken kiksede et gearskifte. Det kostede ham dyrt, men Kim profiterede af det og kom lidt længere frem i feltet. Ved hesteskoen var der igen ballade, og igen lykkedes det Kim at smutte forbi, og pludselig var det kun Bruno Rasmussen, der spærrede for det frie udsyn. Bagfra pressede to 308’ere på og den stilling holdt sig uændret til sidste omgang.


Mens Kim stadig var foran de to nye Peugeot 308.
(Foto: Gripping Media)

Da kørerne passerede startstregen for sidste gang, var banen kridtet op til ballade. Kim var helt oppe på Bruno Rasmussens bagkofanger og bagfra var Anders Majgaard og David Falch også kommet helt op. Ved indgangen til sving 1 blev der kørt flere linier: Bruno ganske tæt på curben, Kim klinet til venstre hjørne på Brunos bagkofanger, mens Anders og David dykker indenom fra yderbanen. På vej ud af sving to rammer Anders og Kim hinanden i et af den slags uheld, hvor begge parter hver især synes den anden kunne have gjort mere for at undgå det.
”Det er surt med sådan et lille uheld, som koster mig to placeringer, men i kampens hede sker den slags, og så er det bare med at komme videre”, fortalte en svedende Kim Lund efter heatet.

Hen over sommeren er der ingen tvivl om, at Kim kommer til at svede på en helt anden måde: Hans kæreste skal efter planen nedkomme midt i juli, og rygterne vil vide, at Kim allerede har klargjort en ny servicevogn med bleer, sutter, friskluftforsyning og gaffatape til at lukke diverse utætheder. Vi glæder os alle på Gittes og hans vegne og glæder os til at se barnevognen med alusutter og brede lavprofildæk ved de kommende løb.

Efter sommerferien begynder sidste halvdel af sæsonen med løb på Padborg Park den 9. August, hvor der ikke skal være tvivl om, at Kim vil gøre alt for at komme op på det podiets øverste trin.

Team Point-S

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Kim Lund Johansen
  • Team Lund
  • Jyllandsringen
  • 28/06/09 - Jyllandsringen - Advan Cup
  •