Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Stjernetræf med stribevis af Le Mans triumfer

CHGP 
03/07/09 

CHGPDanmark har store traditioner i 24-timers Le Mans. På samme måde er der tradition for, at sommerens store motorsportsbegivenhed, Copenhagen Historic Grand Prix, lægger vægt på verdens mest berømte motorløb og viser historiske klenodier på et meget højt niveau.
 

Sådan bliver det også i år, hvor en stribe fine Le Mans racere får lov til, at brænde gummi af i Fælledparken. Det sker i weekenden d. 1.-2. august, og bilerne bliver traditionen tro kørt af nogle af de ypperste racerkørere i verden i år med vinderen af dette års 24-timers Le Mans, australieren David Brabham, som ét af de store trækplastre.

Men netop fordi Danmark og danske racerkørere i så høj en grad har sat deres præg på 24-timer Le Mans, er Copenhagen Historic Grand Prix en kærkommen anledning til, at vise landsmændene hvad de duer til. Det gælder alle tre danske Le Mans klassevindere fra i år, Jan Magnussen, Casper Elgaard og ikke mindst Le Mans debutanten Kristian Poulsen.


Jan Magnussen (tv), Kristian Poulsen og Casper Elgaard (th) – klassevindere i 24-timers Le Mans i år – deltager alle i Copenhagen Historic Grand Prix i Fælledparken d. 1.-2. august.
(Foto: Vivi Siiger)

Kør med Jan Magnussen
I årets 24-timer Le Mans vandt Jan Magnussen LMGT1 klassen i den powerfulde Corvette C6.R. Hvad han skal køre i København, er endnu ikke fastlagt. Arrangørerne arbejder på højtryk for at finde den helt rigtige bil til Jan Magnussen – der er mange at vælge imellem og man vil helst ikke låse sig fast på en bestemt, før man er sikker på at det er den rette. Jan Magnussen skal nemlig ikke køre alene i Fælledparken. Blandt publikum trækkes der lod om en køretur med den nu 4-dobbelte Le Mans klassevinder, tidligere pointscorer i Formel 1 VM, Danmarksmester og meget andet.

Casper Elgaard vandt i år sammen med Kristian Poulsen LMP2 klassen i en Essex-Porsche RS Spyder og i Købenavn skal han køre en Porsche Spyder 550-1500 RS fra 1955, ejet af det hollandske firma State of Art. Alt imens Kristian Poulsen skal køre en Porsche 911 udlånt af Thorkild Stamp. Begge deltager i den såkaldte 65-klasse for sportsvogne op til 1965.

Unik begivenhed
David Brabham deltager i Pro-Am kategorien, hvor professionelle deler biler med amatører, det samme gør en anden tidligere Le Mans vinder, svenskeren Stanley Dickens og så har arrangørerne opnået et ganske unik tilsagn:
I 1986 var Jens Winther og Lars Viggo Jensen de første danskere, der gennemførte Le Mans. De opnåede en flot 2. plads i C2 klassen og en 11. plads totalt. Siden dengang har den yderst unikke URD-BMW M1 racersportsvogn stået hengemt i en kælder i Roskilde indtil bilentusiasten Søren Læborg fra Vejen så den og så sent som i december 2008 fik overtalt Jens Winther til at skille sig af med bilen.


Jens Winther sen. (tv) overlod 8. december 2008 ”nøglerne” til Le Mans raceren fra 1986 til Søren Læborg. I Fælledparken bliver de to Le Mans veteraner genforenet og giver opvisning under Copenhagen Historic Grand Prix d. 1.-2. august.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Skal køre i Fælledparken
Siden har den stået i den samling af biler, som Søren Læborg besidder som et absolut klenodie. Sammen med Jens Winther er de to blevet enige om, at den fine URD-racer skal luftes i Copenhagen Historic Grand Prix – kørt af Le Mans veteranen selv. Det bliver første gang at bilen skal køre på dansk grund – og man har sikret sig: Den kan godt starte!

For de særligt interesserede er der tale om en bil, der er bygget af URD Rennwagenbau i Tyskland i 1982. Der er kun bygget fire af slagsen baseret på den eksotiske BMW M1 sportsvogn. Under motorhjelmen ligger en 6-cylindret maskine, der præsterer i omegnen af 500 hestekræfter.

Mere om Copenhagen Historic Grand Prix på CHGP.dk.

Scandinavian Racing Press for:

Copenhagen Historic Grand Prix


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • David Brabham
  • Jan Magnussen
  • Kristian Poulsen
  • Stanley Dickens
  • Fælledparken
  • 02/08/09 - Fælledparken - CHGP
  •