Jason Watt på 4. pladsen i DTC mesterskabet

Danish
Touringcar

01/07/09

Jason Watt havde en god, og ikke mindst meget point givende weekend ved 'Juniløbet', hvor både han og hele teamet bag ham til sidst ramte det helt rigtige setup på SEAT Leon raceren, med det resultat at Jason nu indtager 4. pladsen i Danish Touringcar Championship.

Forud for weekendens løb havde Team Bygma Jason Watt Racing haft en hel testdag på Jyllands-Ringen, hvor der blev afprøvet forskellige indstillinger på SEAT'en, mange ændringer blev foretaget, og stillede teamet med nogle rigtig gode referencer, til såvel 'Juniløbet' som de kommende løb i DTC mesterskabet.

Lørdag middag var DTC kørerne ude i deres første fri træning, her viste Jason at han denne weekend ville være med 'oppe hvor gassen brænder', og det selv om han betegnede raceren som værende 'lidt for levende' bagi.
Med tiden 1:11,607 var han kun 0,2 sekund fra den hurtigste tid, og han placerede sig på 5. pladsen ud af de 17 startende kørere.

I den anden tidtagning skruede Jason tempoet op i SEAT'en, tiden blev denne gange 1:10,977, hvilket placerede ham på 4. pladsen i tidstabellen.

Til eftermiddagens tidtagning, var temperaturene høje, hvilket ikke just er det mest ideelle for racerne, alligevel kunne Jason endnu en gang barbere lidt af sine tider, så han sluttede på 1:10,913.
Desværre for Jason var der flere af konkurrenterne der havde fundet endnu mere fart og greb i banen, derfor sluttede han her på 9. pladsen.
"Vi havde til kvalifikationen sat nye dæk på, men alligevel kunne vi ikke køre hurtigere, det virkede nærmest som om de kostede mig et sekund" - udtalte Jason Watt efterfølgende.

9. startplacering var ikke lige det Jason havde drømt om, men dog heller ikke katastrofalt, men noget måtte gøres!
Teamets teknikere analyserede alle dages data, sammenholdt dem med Jason's erfaringer ude fra asfaltet, hvorefter de fandt frem til at en bærearm var skyld i problemet. Et problem der efter at være blevet lokaliseret, hurtigt kunne løses, så optimismen om et godt resultat var intakt lørdag aften.

I søndagens warmup viste Jason at der bestemt var grund til optimisme forud for 'Juniløbet' - han satte suverænt hurtigste tid i SEAT Leon racere.
Tiden var 1:10,711 og de to nærmeste konkurrenter var henholdsvis 0,432 og 0,468 sekunder langsommere! "Jeg har nu fået min gode gamle SEAT tilbage" - var Jason Watt's korte kommentar efter den vellykkede warm up.

(Foto: Motorsporten.dk) Det første af de to kvalifikationsløb udviklede sig positivt for Jason, der vandt et par placeringer med det resultat at han krydsede målstregen på 7. pladsen, en placering der indbragte ham 2. startplads til det andet af kvalifikationsløbene samt 9 vigtige point til mesterskabet.
Løbet blev kørt lidt taktisk, da Jason ikke ville sætte noget overstyr allerede i det første løb.

I det andet af kvalifikationsløbene var Jason hele tiden med fremme i den forreste del af feltet, hvor flere placeringsskift var med til at gøre løbet meget spændende.
Jason kunne her køre en sikker 3. plads hjem, og dermed score yderligere 15 point til DTC mesterskabet.

"Starten på løbet var ved at blive lige spændende nok, da den konkurrent jeg havde på indersiden af mig på vej ned mod første sving bremsede lige vel sent nok, med det resultat at jeg blev 'hængt til tørre' ude på ydersiden - meget tæt på sandfanget, det kostede en placering. Derefter kunne jeg se Per Poulsen hale ind på mig, han kørte sit livs drømmeløb, og jeg valgte at lade ham slippe forbi, frem for måske at ødelægge løbet for os begge to" - fortæller Jason Watt.

Efter de to kvalifikationsløb, lægges placeringerne sammen, og ud fra det samlede resultat danner man startopstillingen til finale løbet, der ligesom kvalifikationsløbene strækker sig over 12 omgange.

Til finaleløbet fik Jason startplacering nummer 6, så der var bestemt potentiale til endnu et topresultat. Løbet blev om muligt endnu mere spændende end kvalifikationsløbene, og der blev kæmpet hårdt oppe foran i feltet, hvor det lykkedes for Jason at køre sig op på 4. pladsen.
Dermed var der 13 point mere til mesterskabet.

"Jeg havde ikke været helt tilfreds med speeden i bilen i de to kvalifikationsløb, så mine både dygtige og hurtige teknikere justerede lidt på bilen inden finaleløbet, jeg ønskede lidt mere greb i forhjulene - og det fik jeg - faktisk så meget at jeg var ved at snurre rundt for enden af langsiden, men de havde jo bare givet mig hvad jeg ønskede mig" - kommer det med et stort smil fra Jason Watt - "men da først dækkene var oppe i temperatur kørte bilen som en drøm, men der var det nok lige sent nok!"

Weekendens score ved 'Juniløbet' på Jyllands-Ringen blev på ialt 37 point, hvilket bragte Jason op på 114 point totalt samt ikke mindst en placering frem i mesterskabet, så han nu besætter 4. pladsen.

"Forventningerne forud for 'Juniløbet' var høje efter de flotte resultater ved løbet på Padborg Park, hvor jeg mærkede duften af pokaler og champagne, men vi har stadig lidt problemer med at få styr på bilen. Det virker dog som et generelt problem i feltet i år, hvor der er store udsving på performance mellem de enkelte løb. Men både teamet og jeg er naturligvis glade for alle de point vi sammen fik høstet på Jyllands-Ringen" - slutter Jason Watt.

Deltagerne i Danish Touringcar Championship holder nu sommer pause, næste løb i mesterskabet køres først den 8. og 9. august, der gælder det Padborg Super Prix på Padborg Park.