Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Chevrolet sejr i to ud af tre heats

Danish
Touringcar
Challenge 

30/06/09 

Chevrolet Motorsport Danmarks to biler markerede sig flot i årets 3. DTC-afdeling. På Jyllandsringen sejrede en Chevrolet i dagens to første heats, mens det blev til en 3. plads i finalen. Teamets to kørere, Michel Nykjær og Henrik Lundgaard kan holde sommerferie på 2. og 3. pladsen i mesterskabet.
 

Michel Nykjær lagde ud med den første sejr i dagens første heat, som han ganske enkelt førte fra start til mål. Samme opskrift anvendte Henrik Lundgaard til andet heat, dog med den lille modifikation, at han ikke startede fra pole position, som Nykjær havde gjort, men i stedet fra en 3. plads. Det varede dog kun til første sving - så var den lyseblå Nubira i spidsen af feltet og der blev den i resten af heatet. I finaleheatet måtte de to Nubira'er dog give afkald på øverste trin på podiet. Fra startpositioner som nummer 4 og 5 var det kun Henrik Lundgaard, som lykkedes med at kæmpe sig op på en podieplacering.


(Foto: Chevrolet Motorsport Danmark)

Michel Nykjær begyndte dagen som lyn og torden, men kunne ikke helt holde tempoet mod slutningen. "Vi havde bare ramt en perfekt opsætning af bilen til kvalifikationen i går og i dagens første heat fungerede den også rigtig godt. Til andet heat foretog vi så en mindre justering og det skulle vi nok ikke have gjort. Fra da af havde jeg det lidt svært, men vi har fået mange gode point med hjem alligevel og er i den grad stadig med i mesterskabskampen," vurderer Michel Nykjær.

For Henrik Lundgaards vedkommende tog week-enden en afgørende drejning i starten af andet heat. "Kvalifikationen i går gik ikke helt, som den skulle. Men jeg kom igennem dagens første heat på en placering, som gav en 3. plads på gridden til andet heat. I første sving kan jeg så se den førende Kasper Jensen komme for hurtigt ind i svinget og trække de forankørende langt ud i svinget. Så var førstepladsen serveret for mig og den sagde jeg ikke nej til," lyder Lundgaards forklaring på, hvordan han fik sin week-end sat på skinner igen.


(Foto: Chevrolet Motorsport Danmark)

De to heatsejre var rigeligt til at bringe smilet frem hos teamchef Kent Bo Steffensen. "Jeg må nok tilstå, at humøret var lidt nede i fredags. Jeg frygtede nok, at vi ville få det svært i det varme vejr på Jyllandsringen, så på det tidspunkt havde jeg gerne solgt week-enden for to heatsejre fulgt op med solide pointscoringer. Nu kan vi roligt holde sommerferie og så vender vi stærkt tilbage til efteråret. Vi er stadig med i spidsen af mesterskabet og vi giver os ikke uden kamp," slår han fast.

Mesterskabet føres af britiske James Thompson med 9 point foran Michel Nykjær. Kun ét point efter følger Henrik Lundgaard.

Chevrolet Motorsport Danmark

Læs mere om:
 • Henrik Lundgaard
 • Michel Nykjær
 • Chevrolet Motorsport Danmark
 • Perfection Racing
 • Jyllandsringen
 • 28/06/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her