Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MotoCross

Fantastisk DM ræs i Svendborg

MotoCross 
02/07/09 

Danmarks bedste motocrosskørere leverede virkelig varen for de mange fremmødte publikummer, som fik intenst ræs, fightervilje og mandsmod for alle pengene, da der blev kæmpet om point i årets tredje afdeling af DM motocross serien.
 

Svendborgs egen Tonni Andersen
I MX1 klassen kom Nicolai M. Hansen til Svendborg som førende i klassen, og kun via en kæmpe fightervilje lykkedes det ham både at beholde føringen og blive samlet vinder på dagen.

Det var ellers Svendborgs egen Tonni Andersen der lagde sig i spidsen af første heat, og lige indtil de sidste omgange af heatet, så det ud som om at han skulle indfri hjemmepublikummets forhåbninger med en sejr. Det lykkedes dog først Kasper Jensen at gå forbi til en sejr, og kort efter fulgte Nicolai M. Hansen der havde kørt sig tilbage i toppen efter intet mindre end fire styrt, og han blev nr. 2. Tonni Andersen blev nr. 3.

I dagens andet MX1 heat var Kasper Jensen i Front fra start, men igen blev de sidste omgange afgørende, da det lykkedes Nicolai M. Hansen at komme fra de sekundære placeringer og til sidst tage sejren. Kasper Jensen blev nr. 2, mens Bo Vang blev nr. 3 og Tonni Andersen snuppede placering nr. 4.

Hård kamp i MX2 klassen
I MX2 klassen var Rasmus Krogh Jørgensen tilbage efter en skulderskade, og han bragte også en helt ny spænding med sig ind i klassen. I første heat var det dog Kasper Lynggaard der tog en start til mål sejr, men han havde Rasmus lige i baghjulet hele heatet, og han kunne derfor på intet tidspunkt slappe af. Stefan Kjer Olsen fulgte efter og blev nr. 3.

I dagens andet MX2 heat var det de samme kørere der satte dagsordenen, men denne gang var det Rasmus Krogh Jørgensen der kom bedst fra start, med Kasper Lynggaard og Stefan Kjer Olsen på de efterfølgende pladser. Rasmus holdte sin føring helt til mål og tog sejren, mens Kasper efter hård kamp måtte afgive sin placering til Stefan, som blev nr. 2, med Kasper som nr. 3.

Dagens bedste i superfinalen
I superfinalen var dagens 15 bedst placeret fra hver klasse inviteret, og her lagde Nicolai M. Hansen ud som den absolutte hurtigste mand. Han styrtede imidlertid endnu en gang, og så stod Kasper Jensen klar til at tage sejren, forfulgt af Rasmus Krogh Jørgensen som nr. 2 og Kasper Lynggaard som nr. 3. Nicolai M. Hansen kørte i mål som nr. 12.

B mini 12-15 år
I supportklassen B mini 12-15 år var der ingen tvivl om, at Thomas Kjer Olsen var den hurtigste kører på Svendborg banen, og han vandt da også begge heat samt den samlede sejr på dagen. På de efterfølgende pladser kom Kasper Kristensen og Nichlas Bjerregaard i nævnt rækkefølge.


Samlet DM stilling efter Svendborg:

MX1:

1 Nicolai M. Hansen 181
2 Kasper Jensen 174
3 Bo Vang 143
4 Allan Scheel Hansen 113
5 Tonni Andersen 112
6 Kasper Munk 108
7 Kennet Hvam 103
8 Daniel Wozniak 91
9 Claus M. Nielsen 91
10 Simon Wulf 76

MX2:
Kasper Lynggaard 203
Stefan K. Olsen 168
Kim O. Sørensen 138
Stefan Tambini 112
Mathias Keller 79
Jim Bødker Sørensen 78
Mathias B. Jørgensen 70
Rasmus Krogh Jørgensen 69
Kasper Kvist 61
Morten Lilholdt 60

Mini 12-15 år:
Thomas K. Olsen 125
Jeppe Steen 109
Kasper Kristensen 109
Daniel Randrup 101
Kevin Verner 95
Nichlas Bjerregaard 81
Andreas Falden 79
Andreas Jørgensen 57
Thor Lykke 56
Danni Højris 51

Se dagens resultater på www.mylaps.com

Martin Wigh Knudsen

DMU - Danmarks Motor Union

Læs mere om:
  • Daniel Randrup
  • Kevin Verner
  •