Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Dobbeltsejr til Hartmann Honda Racing

Danish
Touringcar
Challenge 

30/06/09 

Det var det bedste resultat nogensinde, Hartmann Honda Racing opnåede i weekendens løb i Danish Touringcar Championship. James Thompson vandt finalen. Per Poulsen tog sejren blandt privatkørerne. Men det bedste af det hele var, at det skete med en dobbeltsejr, hvor de to hvide Hondaer krydsede målstregen først. Foran alle de andre konkurrenter i feltet.
 

”Det er simpelthen bare et fantastisk resultat, vi har opnået, og der skal lyde en stor tak. Ikke bare til James og Per, som kørte pokalerne hjem, men også til alle i teamet fra dækmanden over mekanikerne til pigerne i vores VIP-afdeling. De har alle en del af denne her succes,” sagde teamchef Hans Hartmann efter løbet.


Hele Hartmann Honda Racing.
(Foto: Jeppe Rimmen)

Finalesejren var James Thompsons anden i træk, og Honda-køreren kunne dermed udbygge sin føring i mesterskabet.

”Men jeg havde faktisk slet ikke regnet med at vinde på denne her på bane,” siger James Thompson. ”Vi har selvfølgelig været hurtige her, og sidste gang vi var her, blev vi de første, som brød den magiske 1.10-barriere. Men det har været en hård weekend, hvor vi havde vores problemer i tidtagningen. Bilen var heller ikke helt optimal i de første løb, men til finalen var den fantastisk.”

I denne finale var der Hartmann Hondaer i de to første rækker i startopstillingen, men det var Per Poulsen, som startede foran James Thompson, der dog endte med at komme først i mål.


James Thompson tog sin anden finalesejr.
(Foto: Jeppe Rimmen)

”Jeg havde en god kamp med Per,” fortæller James Thompson. ”Per har virkelig kørt stærkt over weekenden, og jeg nød virkelig nærkampen med ham. Jeg gav ham et lille puf for at sig hej, og så havde vi en god kamp over nogle omgange, indtil jeg fik taget ham. Chevrolet'erne kørte virkelig stærkt, så jeg prøvede at opbygge et forspring, så jeg kunne kontrollere løbet.”

”Jeg er rigtig, rigtig godt tilfreds med en andenplads. Specielt når det er James, der vinder,” siger Per Poulsen. Han havde inden weekenden besluttet sig for, at der skulle satses på at køre points hjem til privatcuppen, men den strategi røg hurtigt ud af vinduet.


Per Poulsen vandt privatcuppen.
(Foto: Jeppe Rimmen)

”Jeg tænkte ikke på privatcuppen. Overhovedet ikke. Jeg gik 100 procent efter den førsteplads i finalen. I og med at starten forløb, som den gjorde, hvor Jan Magnussen tyvstartede, og jeg så havde James bag mig, var det klart, at jeg ikke ville ligge og spærre, hvis jeg følte, at James var hurtigere end mig,” indrømmer Per Poulsen.

”Jeg prøvede faktisk at holde James bagved, fordi jeg ikke vidste, om jeg havde kørt varme nok i dækkene, men da han blev ved med at være to tiendedele hurtigere end mig, var det eneste rigtige for mig at få ham lukket forbi, så jeg kunne få noget flow i løbet.”


Per Poulsen, Hans Hartmann og James Thompsom med pokalhøsten.
(Foto: Jeppe Rimmen)

Weekendens resultater betyder, at James Thompson bevarede føringen i det generelle mesterskab, hvor Per Poulsen nu er på sjettepladsen. Per Poulsen er også på en klar førsteplads i privatcuppen, mens Hartmann Honda Racing indtager andenpladsen i teammesterskabet.

Hartmann Honda Racing


Læs mere om:
 • Hans Hartmann Petersen
 • James Thompson
 • Per Poulsen
 • Hartmann Racing
 • Jyllandsringen
 • 28/06/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her