Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jens Møller: ”Vi har taget et kæmpe spring”

Danish
Touringcar
Challenge 

30/06/09 

Jens Møller og det øvrige Team FDM Motorsport havde et noget blandet Juniløb på FDM Jyllandsringen i weekenden. Både Jens Møller og teamkammeraten Casper Elgaard endte med skader på deres biler, men der var bestemt også positive takter fra teamet.
”Vi har taget et kæmpe spring i forhold til de hurtigste, hvis vi sammenligner med det første løb på Jyllandsringen,” slår Jens Møller fast.
 

”Hvis vi kikker generelt på løbsfarten, og hvad vi præsterer med omgangstider, var vi et sekund efter ved det første løb. Denne her gang var vi mellem 0,3 og 0,5 sekunder efter de forreste. Vi mangler lidt i forhold til Jason Watt i den anden Seat, og vi mangler lidt mere i forhold til de andre.”

Jens Møller selv kørte placeringer hjem som nummer ni, otte og syv i de tre løb, der blev kørt søndag, hvilket endte med at udløse en pokal og en andenplads i privatcuppen. Men det kunne have været bedre, hvis også udgangspunktet havde været det. Teamets privatkører fik nemlig ikke registreret nogen tid i tidtagningen og måtte derfor starte sidst.

”Vi gør det selvfølgelig svært for os selv, når vi dummer os i tidtagningen. Det var rigtig ærgerligt, at jeg skulle starte sidst,” forklarer Jens Møller, som kørte sig fra sidste- til niendepladsen i det første heat.


Jens Møller gjorde fremskridt i weekenden.
(Foto: Team FDM Motorsport)

”Det havde været en kæmpesucces, hvis jeg var kommet op på ottendepladsen og havde fået pole position til det næste løb, for jeg kørte faktisk fjerde- eller femtehurtigste tid. I de næste løb lå jeg og kæmpede med Michel Nykjær og Martin Jensen. Jeg var rimelig hurtig og kørte få tiendedele fra de hurtigste, men problemet er, når man ligger på syvende/ottendepladsen, så er det svært at komme frem.”

Men det er ikke kun den manglende tid fra tidtagningen, som gør Jens Møller skuffet over optakten til weekenden. I tidtagningen blev han påkørt af Jan Magnussen og endte med at blive idømt en bøde for episoden.

”Jan indrømmede selv, at han havde set mig. Han ville styre sig ud af det, og så kører han ind i mig, og det er ikke fair,” slår Jens Møller fast. ”Jeg er sur over, at Jan siger en ting til mig og noget andet til dommeren, og det gør, at dommeren giver mig en straf på 4.900 kroner i bøde. Havde den været 100 kroner mere, kunne jeg have anket bøden, og det ville de ikke have, at jeg skulle gøre. Men jeg sender en officiel skrivelse ind til DASU’s bestyrelse, for dette her kan ikke passe. Bøderne må være ens for alle, uanset hvad man hedder.”

I tidtagningen var det derfor Casper Elgaard, som klarede det bedst med syvendebedste tid, men dette niveau kunne han desværre ikke følge op på i selve løbet.


Casper Elgaard kunne ikke fortsætte de gode takter fra tidtagningen.
(Foto: Team FDM Motorsport)
”Det var frustrerende, for jeg synes, at vi var kommet et godt skridt i går,” siger den nykårede Le Mans-vinder.

”Vi var meget tæt på de forreste og var meget, meget positive. Men på løbsdagen var det som om, at det var varmere, og vi kunne ikke få tingene helt til at hænge sammen. Jeg var ellers sikker på, at jeg havde en god bil til løbet, for jeg havde en lidt overstyrende bil, og det mente jeg, skulle passe til løbet, fordi understyringen burde komme stille og roligt. Men overstyringen blev ved med at være der, og det blev egentlig bare værre og værre. Det var ikke fordi, at jeg var meget langsommere end de andre, men jeg var i hvert fald ikke hurtig nok.”

Søndagen på FDM Jyllandsringen udløste også et sammenstød med Joachim Stephansen, da han og Casper Elgaard kæmpede om ottendepladsen i det første løb.

”I løb to lykkedes det i hvert fald mig og Tom Pedersen at køre side om side rundt i hesteskoen, og det burde det også kunne have ladet sig gøre mellem mig og Stephansen,” slår Casper Elgaard fast.

Team FDM Motorsport


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Jens Reno Møller
  • FDM Motorsport
  • Jyllandsringen
  • 28/06/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •