Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Dallara tilbage

Formel 1 
01/07/09 

Den lille italienske ”racerbils-fabrik” er tilbage i Formel 1… dog ikke som selvstændigt team, men som leverandør af chassiser til det ene af tre nye teams i 2010: Campos.
 

Navnet Dallara er gennem flere årtier forbundet med motorsport og har bygget formelbiler lige fra F3 til IndyCar og Formel 1. Der har været få men ikke specielt succesrige ”afstikkere” til diverse sportsvognsserier. Dallara ER formelbiler.

Nu er Dallara ”back in business”. Campos, med den tidligere spanske Formel 1-kører Adrian Campos i spidsen, er et af tre nye teams i F1 i 2010.

Campos/ Dallara er klar med en målsætning:
”Vi vil være de bedste af de tre nye teams, og vi satser på at gøre det rigtig godt. Vi skal også forsøge, at udfordre de små etablerede Formel 1-teams, så som Force India og Toro Rosso. Vi ved, at det bliver hårdt, men målsætningen er en ’stigning’ i klassementet i løbet af sæsonen. Vi skal selvfølgelig lære og ved det er op ad bakke, men vi er ikke med for sjov eller som fyld… vi skal blive bedre i løbet af sæsonen, enhver ved, at Formel 1 ikke er for sjov, men knaldhård business” - udtaler den nu 72-årige Dallara-chef Gian Paulo Dallara.

”Vi går meget seriøst til værks og overlader intet til tilfældighederne” fortsætter Dallara, ”vi var ikke sikre på, om vi ’var med’ i næste sæsons Formel 1-VM, men vi havde forespørgsler fra flere teams. På et tidligt tidspunkt, ja faktisk allerede før sæsonstarten på dette års VM, gik vi i gang med designet for næste års bil. Det var en risiko, at tage, men omvendt ville vi være håbløst bagud, hvis vi ikke havde ’tyvstartet’!”

”Efter planen skulle det første Dallara/Campos-chassis være færdigt i oktober og afhængigt af aftaler med motor-leverandøren, skulle vi gerne teste i starten af januar. Jeg må være ærlig… jeg havde opgivet håbet, om et come-back til Formel 1, men med Campos’ henvendelse har vi fået en enestående chance for at være med i motorsportens absolutte top. Den chance får man ikke mange gange, så vi slog til med det samme. Alle i team’et arbejder for fuld damp og vi glæder os, og er stolte over igen at være med i Formel 1” - slutter Gian Paulo Dallara.

Them

Læs mere om:
  • Campos Racing
  • Hispania Racing
  •