Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Per Poulsen: ”Den største motorsportsoplevelse”

Danish
Touringcar
Challenge 

30/06/09 

Den fynske privatkører var søndagens store samtaleemne i DTC
Det var James Thompson, England, som for anden afdeling i træk strøg først over målstregen i en finale i Danish Touringcar Championship. På FDM Jyllandsringen vandt briten søndagens Bilen Juniløbet, og dermed kunne han ikke blot forsvare sin mesterskabsføring, men også udbygge den, så han nu fører med ni og ti points til henholdsvis Michel Nykjær, Tappernøje, og Henrik Lundgaard, Hedensted.
 

”Jeg må sige, at det var en hård weekend,” konstaterede den dobbelte finalevinder efter løbet.”

”Vi kæmpede lidt i tidtagningen med problemer, og i det første løb i dag ødelagde jeg en del af en krængningsstabilisator og i det andet løb var bilen ikke helt så god. Det var lidt af en rutsjebanetur, men i finalen var bilen fantastisk, og jeg havde en god kamp med Per, som har været rigtig hurtig over hele weekenden.”

Netop James Thompsons teamkammerat Per Poulsen, Årup, var dagens store samtaleemne. Han kørte så godt som lige op med sin internationalt berømte teamkammerat, fik karrierens bedste finaleresultat med en andenplads og sluttede som weekendens næstmest scorende DTC-kører.

”Det var største motorsportsoplevelse, jeg nogensinde har haft,” kom det glad fra fynboen, da han havde fået overrakt pokaler og havde sprøjtet med champagnen.


Per Poulsen var det store samtaleemne søndag ved Bilen Juniløbet søndag på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

”De der sidste hundrede meter op mod målstregen var bare fedt. Jeg tror også, at jeg kom til at trykke på knappen og råbe lidt over radioen, så det var virkelig en forløsning. Specielt fordi drengene arbejder nat og dag på at holde bilen kørende, og at kunne give dem andenpladsen i dag er bare toppen.”

Per Poulsen formåede faktisk for første gang i sin karriere at føre et DTC-løb, da han førte de første omgange af finalen, inden han blev passeret af James Thompson.

”Jeg er egentlig rigtig godt tilfreds med en andenplads, for bilen var ikke til at kunne følge James, så der var overhovedet ikke noget med, at jeg lukkede ham forbi. Han var bare hurtigere end mig,” forklarer Per Poulsen. Han blev dog nødt til at forsvare sin andenplads, da Henrik Lundgaard begyndte at presse på.

”Når jeg kom ind i rytmen, og jeg fik kørt bilen rigtigt under de omstændigheder, som vi kørte under, følte jeg egentlig ikke, at han var så tæt på,” siger Per Poulsen.

”Gennem hele heatet troede jeg faktisk, at det var Thompson, som kørte foran mig, og jeg ville ikke gøre noget, som jeg ikke kunne gøre færdig. Det ville ikke være fair at gå op og gøre noget, for vi har før kørt tæt sammen på Padborg Park uden at gøre noget unfair,” forklarer Henrik Lundgaard.

”Jeg følte, jeg havde et overskud, men så snart vi skulle ud på langsiderne, så trak han fra mig, og der kunne jeg ikke komme op. De gange, hvor jeg forsøgte, gik han kraftigt ind og smækkede, og så tabte vi tid begge to, og til sidst kom Jason (Watt, red.) tættere og tættere på. Til sidst manglede der et sekund, og så besluttede jeg mig for ikke at risikere noget.”

En kører, som på FDM Jyllandsringen tegnede til at have muligheden for at kunne blande sig i topstriden i finalen, var Jan Magnussen, England. Men hans chancer forsvandt med en stop-and-go-straf for tyvstart.

”Jeg føler, at jeg blev bortdømt. Jeg føler, at starteren ikke skulle have ladet den start gå, for jeg havde ingen mulighed for at komme tilbage på min plads,” sagde Jan Magnussen om episoden, hvor hans bil var længere fremme end Per Poulsen, der var på pole position.

”Jeg kæmpede for at komme bagud og bagud, og på et tidspunkt var jeg helt sikker på, at der var nødt til at blive omstart, for der var ikke ro på feltet. Men så gik starten, og dermed var jeg dømt ude. Jeg kunne ikke gøre andet end det, jeg gjorde.”


Casper Elgaard (25) og Joachim Stephansen (22) tørnede sammen midtvejs under det første kvalifikationsheat.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Forud for finalen var gået to kvalifikationsheats, hvor specielt det første var dramatisk. Her blev Joachim Stephansen, Sønder Omme, og Casper Elgaard, Århus, elimineret i en positionskamp midtvejs i løbet, men inden da var Joachim Stephansens teamkammerat, John Randers, Randers, udgået i en voldsom afkørsel. I starten på første kvalifikationsheat røg veteranen af banen og hans BMW ramte et dækvold og et autoværn med så stor kraft, at han efterfølgende blev kørt på sygehuset til observation.

”John har trykket nogle ribben og har lidt sløret syn på det ene øje. Han har virkelig fået nogle tæsk, da han ramte dækmuren,” slog teamchef fra Team Telesikring Racing, Peter Ager, Esbjerg, fast.


Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Casper Elgaard
 • Henrik Lundgaard
 • James Thompson
 • Jason Watt
 • Joachim Stephansen
 • John Elgaard Nielsen
 • Michel Nykjær
 • Per Poulsen
 • Chevrolet Motorsport Danmark
 • FDM Motorsport
 • Hartmann Racing
 • Perfection Racing
 • Team BYGMA Jason Watt Racing
 • Team Telesikring Racing
 • Jyllandsringen
 • 28/06/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •