Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Dobbelt sejr til 308'erne

Advan Cup 
29/06/09 
Yokohama

- første gang de var på banen sammen!
Advan Cup teamet 'Number 1 Racing', samt deres mekanikere og kørere, fik ved weekendens løb på Jyllands-Ringen fuld tilbagebetaling for de mange timers arbejde med opbygningen af de to nye Peugeot 308 EPO I racere.
Anders Majgaard og David Falch kørte en flot dobbeltsejr hjem i det første af løbene ved 'Juni løbet'.
 

Weekenden var ellers blevet indledt med en lidt mere 'forsigtig' start. I lørdagens fri træning satte Anders Majgaard 4. hurtigste tid, mens David Falch tog sig af 9. pladsen.
Teamets tredje kører Peter Obel der kører i en Peugeot 307 EPO IV racer kørte sig her ind på 11. pladsen.


Anders Majgaard og David Falch satte de to hurtigste tider i kvalifikationen.
(Foto: Motorsporten.dk)

I den efterfølgende tidtagning viste de to 308 kørere at farten er fundet i de nye racere, David Falch og Anders Majgaard besatte suverænt de to første pladser, kun adskilt af 0,037 sekund!
Nærmeste konkurrent var 0,366 sekund efter de to nye 308 racere.
David og Anders sikrede sig dermed weekendens første point, da de scorede henholdsvis 3 og 2 point for 1. og 2- pladserne. Desværre var Peter Obel ikke med i tidtagningen, da hans motor havde givet op!


Peter Obel.
(Foto: Motorsporten.dk)

Lørdag aften/nat skiftede Number 1 Racing's mekanikere motoren på Peter Obel's racer, så alle tre biler stod startklar til det første af søndagens to løb.

Det første løb var en stor magt demonstration fra 308 kørernes side, de startede fra første række, de var også først ind i svinget for enden af langsiden, og resten af de 10 omgange trak Anders Majgaard og David Falch bare væk fra feltet, og holdt sig et komfortabelt forspring til konkurrenterne


De to Peugeot 308 racere (dem med de store smil) kørt af Anders Majgaard og David Falch først på vej ind i svinget for enden af langsiden ved starten på det første løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

Da de to strøg over målstregen var det med 0,704 sekund mellem sig, i Anders Majgaard's favør. Den nærmeste konkurrent var over 6 sekunder bagude!
Resultatet af første løb indbragte Anders Majgaard de maksimale 20 point, og David Falch fik 17. point.


Det her syn var alt hvad konkurrenterne så til Anders Majgaard og David Falch's Peugeot 308 EPO I racere i det første løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

Peter Obel der måtte starte bagerst på grund af lørdagens motorproblemer, fik kørt sig op på 12. pladsen, og sikrede sig dermed et bedre udgangspunkt til andet løb, samt 4 point.


Anders Majgaard øverst på podiet med David Falch (tv) på 2. pladsen og Kim Lund Johansen (th) på 3. pladsen.
(Foto: Motorsporten.dk)

I Advan Cup mesterskabet er reglerne sådan at man vender de seks bedst placerede kørere i første løb, når men stiller op til starten på det det andet løb, hvilket betød at Anders Majgaard skulle starte fra 6. pladsen og David Falch på 5. pladsen, og med et par stærke kørere foran sig var der lagt op til hårdt arbejde hvis der endnu en gang skulle køres topplaceringer hjem i de nye 308 racere.

Og arbejde hårdt blev der fra begge de to køreres side, det var tydeligt at de begge var helt 'tændte' på endnu et godt resultat, og det sås tydeligt at 308 racerne fungerede som de skulle.


Anders Majgaard.
(Foto: Motorsporten.dk)

Anders Majgaard og David Falch kæmpede sig i løbet af de 10 omgange op på 2. og 3. pladserne, dermed var der yderligere to pokaler til samlingen, samt ikke mindst 17 og 15 point til mesterskabet.


David Falch.
(Foto: Motorsporten.dk)

Peter Obel kørte et flot løb, hvor han tog placering efter placering fra konkurrenterne, med det resultat at han kunne køre over målstregen på 6. pladsen, hvilket indbragte han 8 point.


Peter Obel.
(Foto: Motorsporten.dk)

Kigger man på den samlede stilling i Advan Cup mesterskabet, ser det rigtig godt ud for David Falch der fortsat ligger på 1. pladsen.
Anders Majgaard er rykket fra 8. til 5. pladsen, mens Peter Obel desværre er rykket fra 4. til 6. pladsen - blot 2 point bag Anders Majgaard!

Stillingen i Advan Cup mesterskabet:
(efter 8 ud af sæsonens 16 løb)

Plac. Kører Mærke Point
1 David Falch Peugeot 307 / 308 143
2 Bruno Rasmussen Peugeot 307 113
3 Kim Lund Peugeot 307 96
4 Peter Olsen Peugeot 307 93
5 Anders Majgaard Peugeot 308 88
6 Peter Obel Peugeot 307 86
7 Anders Christensen Peugeot 307 73
8 Ole Luton Ford Focus 65
9 Steffen Larsen Peugeot 307 62
10 Jesper Gregersen Peugeot 307 56
11 Kim Holmgaard Chevrolet Nubira 49
12 Niels Ole Andersen Peugeot 307 32
- Carsten Rasmussen Peugeot 307 32
14 René Hoff Peugeot 307 18
- Søren Marquard Peugeot 206 18
16 Peter Juhl Jensen BMW 320i E90 11
17 Michael R. Jensen Peugeot 307 8
18 Allan Jensen Peugeot 206 3

Der er nu en lang sommerpause i Advan Cup mesterskabet, sæsonens næste løb skal køres den 8. og 9. august på Padborg Park, hvor den 9. og 10. afdeling skal afvikles ved 'Padborg Super Prix'.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Anders Majgaard
 • David Falch
 • Peter Obel
 • Number 1 Racing
 • Jyllandsringen
 • 28/06/09 - Jyllandsringen - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her