Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Michel Nykjær sikrede sig sæsonens anden pole position

Danish
Touringcar
Challenge 

27/06/09 

29 tusindedele til Jan Magnussen i tidtagningen
Når tredje afdeling af Danish Touringcar Championship søndag køres ved Bilen Juniløbet på FDM Jyllandsringen, bliver det Michel Nykjær, Næstved, som starter det første af dagens i alt tre heats fra pole position. Det blev konsekvensen af lørdagens tidtagning, hvor køreren i den lyseblå Chevrolet Lacetti satte hurtigste tid i tidtagningen.
 

”Det så måske let ud, men det var det ikke,” forklarede den dobbelte Euro Cup-vinder. ”Efter den første træning syntes jeg, at bilen kørte lidt ad H til, men vi havde brugte dæk på for at spare lidt dæk.”

”I tidtagningen havde jeg nye dæk på som de andre, og på et tidspunkt lå James Thompson foran mig. Jeg havde et hul op til ham, og han kørte gode tider, så hvis jeg kunne presse mig op til ham, så vidste jeg, at jeg kunne sætte en kanontid. Det var dejligt, at han lå foran mig som en lille hare. Tak til James i hvert fald herfra.”


Michel Nykjær sikrede sig lørdag pole position forud for søndagens tredje afdeling af Danish Touringcar Championship ved Bilen Juniløbet på FDM Jyllandsringen
(Foto: Morten Alstrup)

Den margen, som Michel Nykjær sikrede sig pole position med, var dog en af de mindre. Blot 29 tusindedele af et sekund adskilte ham fra Jan Magnussen, England, der satte lørdagens næstbedste tid. Men inden køreren i den grønne og hvide BMW 320si E90 kunne svare igen, var hans chancer forduftet efter en kollision med Jens Møller, Ikast, der betød at begge kørere måtte opgive at fortsætte tidtagningen.

Blandt privatkørerne var det Per Poulsen, Årup, som var hurtigste mand, da han i sin Honda Accord blev noteret for femtebedste omgangstid af alle kørere – blot et kvartsekund fra Michel Nykjær.

”Min optakt var mildt talt miserabel, og det var lige før, at man var begyndt at tvivle på egne evner,” indrømmer den aktuelle førende i DTC Cuppen. ”Alt er i mine øjne gået galt i de to træninger, men så holdt vi heldigvis ved. Mekanikerne og jeg blev enige om, at vi ville prøve til og se, om ikke det var chaufføren, det var galt med. Og det var det så.”

”Jeg kunne egentlig godt mærke det, for der var så mange andre ting, som havde drillet. Vores gearcut og vores bremsebalance, og så kunne jeg mærke på mig selv, at jeg simpelthen mistede fokus og begyndte at overkøre bilen. Det kunne vi også se på dataene, og så tog vi den derfra.”


Tom Pedersen satte 12 bedste tid i feltets enlige Mercedes, der for første gang i år er til start i Danish Touringcar Championship
(Foto: Henning Smed)

Men det var ikke kun margenen blandt de hurtigste på FDM Jyllandsringen, der var lille. Det var den faktisk også blandt de første to tredjedele af feltet. Fra Michel Nykjær på førstepladsen til Kasper Jensen, Aalborg, på 11. pladsen var der mindre end et sekund i forhold. Og lige efter dem fulgte så KP Racing og Tom Pedersen, Christiansfeld, som efter at have siddet over i sæsonens to første afdelinger nu er klar til at tage hul på 2009-sæsonen med deres Mercedes C200.

”Jeg er faktisk meget positiv,” sagde Tom Pedersen efter at være blevet nummer 12 blandt de 17 startende. ”Vi er tættere på de forreste, end jeg havde regnet med og turdet håbe på, og vi er tæt på at komme under 1.12 allerede, så jeg er positivt overrasket.”

”Vi er kommet ud at arbejde med bilen, og vi har fundet noget ting, tidligere end jeg havde regnet med, for vi har ikke haft en rigtig testdag endnu, så dagens resultat er okay.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 28/06/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  • Juni løbet - DTC - Tidtagning
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her