Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperLeague Formula

Superleague Formula skydes i gang

SuperLeague 
26/06/09 

I den kommende weekend skydes Superleague Formula i gang på Magny Cours-banen og dette med FCM Racing som debutant. Fredag og lørdag formiddag står den på fri træning, og lørdag eftermiddag er der så kvalifikation. Kvalifikationen foregår efter det unikke shoot-out system hvor kørerne kører 1 mod 1, hvilket ender med en Pole-Position finale imellem de to bedste racere. Et løbsformat der tilgodeser tilskuere og tv-seere, og som sætter store krav til kørerne.
 

- Med dette kvalifikationssystem bliver der virkelig action for alle, og kørerne skal præstere på hver omgang hvis de skal i nærheden af Pole’n. Træningen bliver også endnu vigtigere med dette kvalifikationsformat da bare en enkelt fejl kan koste gode placeringer, udtaler Søren Andersen, sponsor & event-manager i FCM Racing.


Kasper Andersen efter sejren i Valencia
(Foto: FC Midtjylland)

Søndag bliver der kørt 3 løb. Det første bliver kørt med udgangspunkt i kvalifikationen fra lørdag, og til det andet løb tager man så placeringerne fra første løb, og vender rundt i forhold til start-positionerne. Dette betyder at vinderen af det første løb vil starte bagerst i andet løb, og nummer 2 vil starte anden-bagerst osv. Som noget nyt i år vil man også have et tredje løb, hvor de 6 bedste fra weekendens løb kører et kort løb mod hinanden for at få fundet weekendens vinder.


FC Midtjylland raceren
(Foto: FC Midtjylland)

Andersen: Det bliver rigtig godt!

FCM Racings kører, Kasper Andersen, ser frem til premieren på den franske formel 1 bane og er godt tilfreds med optakten til Superleague Formula-sæsonen. - Jeg har haft 3 løb i Formula Masters sammen Hi-Tech teamet som også er med mig i Superleague Formula. Efter en blandet start er det blevet til en sejr i Valencia og en femteplads i Brno, og det er jeg rigtig godt tilfreds med. Team-ånden er fantastisk, og teamet er meget bedre med større biler, så jeg tror på, at det bliver rigtig godt, når vi kommer i gang med SF, siger den 24-årige FCM’er.

Med sportslig hilsen
FCM


Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  • FC Midtjylland
  • Magny-Cours
  • 28/06/09 - Magny-Cours - SuperLeague
  •