Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Kan Christensen-dominansen blive brudt?

Clio Cup - DK 
26/06/09 

Clio CupTre kørere med enslydende efternavne har sat sig på Renault Clio Cuppen
Det virker til at være lige meget, om det er stavet med C eller K, for hvis bare ens efternavn udtales Christensen, har man overordentligt gode vinderchancer i Renault Clio Cup. De fire løb, der er gået forud for weekendens Bilen Juniløbet, er nemlig alle blevet vundet af enten en Christensen eller en Kristensen.
 


Kommer der også til at stå Christensen på den forreste del af feltet, når næste runde af Renault Clio Cuppen køres ved Bilen Juniløbet i weekenden.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Første gang den hårde mærkeklasse gæstede FDM Jyllandsringen i begyndelsen af maj, var det Claus Christensen, Århus N, som dominerede begivenhederne. Begge løb endte den hurtige malermester med at vinde, og havde det ikke været for en knap så perfekt tidtagning, havde han scoret maksimumpoints ved sæsonpremieren.

I stedet var det Jacob Kristensen, Hadsten, som tog pole position – en præstation han også gentog ved den efterfølgende løbsweekend på Padborg Park, hvor han i øvrigt vandt sin første sejr i godt to år. Vel at mærke efter, at en tredje Christensen – Michael Christensen, Varde – havde kørt sig i front ved årets første løb i det sønderjyske.

Man kommer næppe udenom, at det bliver Christensen-trioen, som kommer til at dominere Renault Clio Cuppen ved weekendens løb på FDM Jyllandsringen. Claus Christensen, Michael Christensen og Jacob Kristensen har alle farten og erfaringen til at kunne sejre. Men der er også andre kørere, som banker på.

Martin Sally, Hjortsøhj, synes således som det mest oplagte bud på en kører, som kan bryde dominansen. Han har tidligere vundet løb i andre klasser og har både sidste år og i år været på podiet i Renault Clio Cup. Imidlertid har østjyden været præget af en lang række problemer. Sæsonen blev således indledt med en gigantisk rulletur, og senest har han døjet med en ødelagt motor – alt sammen noget, som ikke er befordrende for selvtilliden.

Apropos selvtillid så synes denne derimod at vokse støt og roligt hos Anders Fjordbach, Aalborg. Med to sæsoner bag sig i Volkswagen Polo Cuppen skiftede han i år til den langt hurtigere og også hårdere Renault Clio Cup, og her har nordjyden overrasket positivt ved hver gang at være med i kampen om at komme på podiet.

Feltet i Renault Clio Cuppen ved Bilen Juniløbet byder i øvrigt på et gensyn med et par af de navne, som sidste år var med i klassen. Det er Martin Frederiksen, Odense, og Kent Bernstorf, Ringe, som ved det kommende løb stiller til start for Perfection Racing, der også står bag kørernes deltagelse af den hjemlige langdistanceserie.

Stillingen i MC-Basen Super Challenge:

Plac. Kører Mærke Point
1 Steven Tirsgaard Honda CBR1000 RR 86
2 Jan Jespersen Honda CBR1000 RR 70
3 Thomas Harding Suzuki GSX R 1000 69
4 Steen Hansen Honda CBR1000 RR 55
5 Kim Phillip Yamaha YZF R1 48
6 Carsten Lund Honda CBR1000 RR 42
7 Kenn Jensen Suzuki GSX R 1000 37
8 Lars Pedersen Suzuki GSX R 1000 29
9 John Høj Kawasaki ZX6 RR 22
10 Simon Øland Kawasaki ZX6 RR 19
- Lars Bo Pedersen Suzuki GSX R 1000 19
12 Alex Schact Yamaha YZF R6 17
13 Benny Haslev Suzuki GSX R 600 14
14 Steffen Carlsen Yamaha YZF R6 13
15 Ulrik Døssing Nielsen Honda CBR1000 RR 8
16 Michael Møller Pedersen Yamaha YZF R6 4
- Nikolaj Andersen Kawasaki ZX10 RR 4
18 Søren Peder Pedersen 1

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Claus Christensen
  • Jacob Kristensen
  • Martin Sally Pedersen
  • Michael Christensen
  • Jyllandsringen
  • 28/06/09 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •