Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Team Telesikring Racing forbereder sig med test inden weekendens DTC-løb

Danish
Touringcar
Challenge 

24/06/09 

Joachim Stephansen og John Nielsen gør klar til årets tredje DTC-løb
I weekenden deltager Team Telesikring Racing i årets tredje DTC-løb. Det sker på Jyllandsringen, men inden de to orange BMW-racere tørner ud i direkte kamp med konkurrenterne, skal der forberedelse til. Og den forberedelse består i en testdag på banen.
 

- Det bliver virkelig rart, for det bliver min første test i år, siger Joachim Stephansen, der hidtil kun har kørt i sin BMW i løbssammenhæng. - Jeg har ikke rigtig fået bilen prøvet af endnu, så det gælder for mig om at få prøvet en masse ting af og finde ud af, hvad der passer mig 100 procent bedst.

- Jeg har f.eks. ikke rigtig lært, hvor meget jeg kan presse bilen, inden det går galt, så jeg skal personligt have prøvet nogle grænser af. Denne BMW står meget mere fast, end man lige regner med, i hvert fald i forhold til den, jeg kørte i sidste år, og når jeg så har fundet grænserne for bilen, kan vi gå i gang med at prøve at arbejde med set-uppet.

Anden gearkasse
Joachim Stephansen er ikke bare yngste mand hos Team Telesikring Racing, men i feltet i det hele taget. Teamet er med John Nielsen også repræsenteret i den stik modsatte ende af aldersskalaen, men han har trods erfaringen også behov for at teste.

- Det sjove med en racerbil er, at man aldrig bliver udlært, for der er stadig noget, man skal have prøvet af, så man kan komme videre, siger John Nielsen. Rent konkret er det en ny gearkasse, veteranen skal teste.


(Foto: Jeppe Rimmen)

- Jeg har valgt at skifte den normale H-trins gearkasse med fem gear ud med en sekventiel gearkasse med seks trin, forklarer han. – Reglerne siger godt nok, at bilen så skal være 10 kilo tungere, men det koster mig faktisk ikke noget, for jeg har i forvejen en bil, der er for tung.

- At jeg har valgt at prøve at køre med en sekventiel gearkasse er, at det giver mig en chance i situationerne, hvor jeg er i infight, for så har jeg et gear mere at vælge imellem.

Heat to er teamets chance
Det er over en måned siden, at John Nielsen og Joachim Stephansen sidst har kørt race i Danish Touringcar Championship, og de glæder sig begge meget til at komme i gang igen.

- Jeg ser frem til, at vi skal i gang igen, slår John Nielsen fast. – Jeg synes altid, at pauser er kedelige, og vi kunne godt køre hver weekend for min skyld.

Aktuelt indtager Team Telesikring Racing fjerdepladsen i teammesterskabet, mens John Nielsen og Joachim Stephansen er nummer 6 og 11 blandt kørerne.

- Jeg skulle gerne kunne klare mig bedre, nu hvor jeg får min længe ventede test, så jeg satser på at blive nummer tre i privat cuppen, og så skulle jeg gerne slutte i top 10 generelt, slår Joachim Stephansen fast.


(Foto: Jeppe Rimmen)

- Vores bedste chance ligger i heat 2, tilføjer John Nielsen. – Jeg tror, at vi kan kvalificere os lige efter de fem første, som kører noget hurtigere end os, og vi kan så måske vinde heat to, så vi kan komme til at starte som firer eller femmer i finalen. Men det bliver svært at komme til tops. Dertil er forskellen mellem de forhjulstrukne og de baghjulstrukne biler for stor.

Team Telesikring Racing


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Joachim Stephansen
 • John Elgaard Nielsen
 • Team Telesikring Racing
 • Jyllandsringen
 • 28/06/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her