Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Gensyn med sidste års vinderbiler

Formel Ford - DK 
25/06/09 

De danskbyggede Aquilaer vender tilbage til Formel Ford ved Bilen Juniløbet
I mange år var det biler bygget på de specialiserede engelske fabrikker, der sejrede i Formel Ford-klassen, og sådan begyndte årets sæson da også i klassen for de enkeltsædede formelbiler, der udgør første trin på karrierestigen mod den ultimative klasse, Formel 1. Fluid Motorsports Dennis Lind, Roskilde, vandt således begge de afdelinger, der blev kørt på FDM Jyllandsringen og Padborg Park i løbet maj.
 

Nu hvor vi nærmer os afslutningen af juni og det forestående Bilen Juniløbet på FDM Jyllandsringen, er der imidlertid kommet andre boller på suppen. Ved årets eneste mesterskabsafdeling, der er blevet kørt udenfor kongerigets grænser, sørgede Nils K. Vestergaard, England, for, at det franske Mygale-mærke scorede sine første maksimumpoints i DM-regi i næsten ti år, da han vandt et løb på Zandvoort.

Men nu blander et andet ikke-engelsk mærke sig også i legen igen. Det er de danskbyggede Aquila-racere, som ved Bilen Juniløbet gør comeback.

Sidste år indsatte Fukamuni Racing to biler med henholdsvis Kevin Magnussen, Roskilde, og Martin Lumholt Hansen, Jyllinge, som chauffører, og det blev et meget succesfuldt program med 11 førstepladser og et Danmarksmesterskab som resultat. Teamet vender i den kommende weekend tilbage til Formel Ford-klassen, men mens Kevin Magnussen fortsætter karrieren i udlandet, skal Martin Lumholdt Hansen bygge videre på den erfaring, som han opnåede i sin debutsæson i klassen. Ikke nok med det. Han skal også forsøge at give sin erfaring videre til sin nye teamkammerat, som er debutant.


Martin Lumholt Hansen og den danske Aquila-racerbil vender tilbage til Formel Ford-klassen ved weekendens Bilen Juniløbet.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Det er Jonas Sunke, Vipperød, der skal prøve kræfter med den krævende Formel Ford-klasse, men den nordvestsjællandske kører er ikke en helt uerfaren herre. Siden 2000 har Jonas Sunke nemlig kørt karting, hvor han i ungdomsårene bl.a. blev Sjællandsmester i Formel Junior og sikrede sig en bronzemedalje i ungdomscuppen for den såkaldte Pop 1-klasse.

Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford:

Plac. Kører Mærke Point
1 Dennis Lind Van Diemen-Duratec 116
2 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 107
3 Anders Ole Egebart Ray-Duratec 71
4 Niels-Ejnar Rytter Ray-Duratec 60
5 Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 54
6 Nikolaj Rasmussen Mygale-Duratec 52
7 Thomas Lund Van Diemen-Duratec 48
8 Milton Lundström Van Diemen-Duratec 45
9 Frank Mortensen Ray-Duratec 40
10 Nils K. Vestergaard Mygale-Duratec 32
11 Lasse Neuchs Van Diemen-Duratec 8

Stillingen i Ford Junior Cup:

Plac. Kører Mærke Point
1 Dennis Lind Van Diemen-Duratec 40
2 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 32
3 Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 23
4 Milton Lundström Van Diemen-Duratec 20
5 Nikolaj Rasmussen Mygale-Duratec 9
6 Lasse Neuchs Van Diemen-Duratec 4

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 28/06/09 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •