Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Syver Race Cup

SSC Festival - Syver Race Cup - løbsrapport

Syver Race Cup 
24/06/09 

Seks syver-racere leverede bragende underholdning over klassens to løb. Morten Fruergaard krydsede målstregen først i begge løb, men en tyvstart i første overlod sejren til Dan Nikolajsen, der pressede Fruergaard gennem hele weekenden. Carsten Fruergaard og Ole Andersen lå aldrig langt efter og sidstnævnte satte oven i købet ny banerekord for klassen.
 

Heat 1
Morten Fruergaard og Dan Nikolajsen havde allerede ført an i tidtagningen og okkuperede første startrække, med Carsten Fruergaard og Ole Andersen i næste. I tredje række var Steen Værnholt alene, da Hans Ryser allerede havde pakket grejet sammen, mens Steffen Hansen sluttede det sparsomme felt af.


Starten på 1. heat.
(Foto: Motorsporten.dk)

Dramaet startede allerede på startstregen, for Morten Fruergaard blev grebet i at rulle da det røde startlys gik ud. Det forhindrede dog ikke 13 hektiske omgange i at følge, for Fruergaard fik ingen nævneværdig fordel ud af tyvstarten.

Dan Nikolajsen udnyttede slipstrømmen på langsiden til at trække forbi allerede på første omgang og over de næste par omgange nåede de at bytte pladser indtil flere gange.
Morten Fruergaard fik dog et lille forspring, som han formøblede i en improviseret strafbane på fjerde omgang. Det bragte samling på top-4 med Nikolajsen foran Fruergaard, Carsten Fruergaard og Ole Andersen, mens Steen Værnholt var ved at blive efterledt på femtepladsen og Steffen Hansen var allerede ude af syne på sjettepladsen.

Morten Fruergaard bragte sig hurtigt tilbage i front for feltet, men på sidste omgang viste Dan Nikolajsen igen sig som hurtigst på langsiden. Fruergaard slog tilbage i opløbssvinget og krydsede målstregen foran Nikolajsen, Carsten Fruergaard og Ole Andersen – alle inden for 1,2 sekunder!


Dan Nikolajsen foran Morten Fruergaard - de to byttede pladser mange gange i dette løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

Tyvstart klares imidlertid ikke med strafbane på Ring Djursland, men derimod med et 20 sekunders tillæg og så var Morten Fruergaard degraderet til femtepladsen efter Steen Værnholt, mens Steffen Hansen var 2/3 omgang tilbage på sjettepladsen.


Banerekorden tilhører nu Ole Andersen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Ole Andersen satte ny banerekord undervejs og slog dermed Morten Fruergaards efterhånden fire år gamle rekord, som også Dan Nikolajsen kom under.
Og det var endnu kun lørdag.

Heat 2
Morten Fruergaard havde dog bedste forudsætning for at opveje lørdagens nederlag, da han atter startede på pole til andet heat. Denne gang i selskab med Steen Værnholt, mens Dan Nikolajsen var helt nede som femmer ved siden af Steffen Hansen. Imellem sig havde de Ole Andersen og Carsten Fruergaard.


Starten på søndagens løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

Den gode startplacering var åbenbart hvad Steen Værnholt havde brug for, for det var ham der skød i front fra start.

Morten Fruergaard og Dan Nikolajsen fik imidlertid hurtigt kørt sig i front og fortsatte rivaliseringen fra første heat. De overhalede hinanden indtil flere gange indtil midtvejs i løbet, hvor et udbremsningsforsøg for enden af langsiden sendte Fruergaard sidelæns i stedet for forbi Nikolajsen.
Det gav sidstnævnte tiltrængt luft på førstepladsen, men kun for et par omgange. På næstsidste omgang udbremsede Fruergaard således Nikolajsen, for blot at få vendt situationen om på sidste omgang. I accelerationsdysten mod målstregen var det imidlertid Morten Fruergaard der vandt foran Dan Nikolajsen.


Steen Værnholt lignede længe en kører på vej mod en plads på podiet, men desværre for ham blev han passeret af et par konkurrenter.
(Foto: Motorsporten.dk)

På tredjepladsen havde Steen Værnholt bidt sig fast, mens Ole Andersen og Carsten Fruergaard bytter plads fra tid til anden gennem første halvdel af løbet. De kom dog begge forbi, med Fruergaard som endelig treer foran Andersen og snart blev Værnholt efterladt på femtepladsen. Steen Hansen var endnu engang en ensom sekser og med en sygt lydende bil kørte han i pit på sidste omgang.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
 • Ring Djursland
 • 21/06/09 - Ring Djursland - Syver Race Cup
 • SSC Festival - Race 1
 • SSC Festival - Race 2
 • SSC Festival - Tidtagning
 • SSC Festival - Træning
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS