Andreas Fasberg vinder Viking Throphy

KZ2
23/06/09

- i KZ 2 Klassen
Andreas Fasberg viste i weekenden at det ikke er tilfældigt at han for en måneds tid siden blev Dansk Mester i KZ2 klassen, Søndag vandt han som den første danske kører det efter tragtede Internationale CIK Viking Trophy i KZ2 klassen, i sin AM kart med Maxter motor.

Efter en lidt uheldig tidstagning som nummer 5 var Andreas lige netop kommet til at holde bag en kører der i den grad havde svært ved at starte i heatne.
I de 3 første heat blev det til placeringer som 2 gange nr. 5 og 1 gang nr. 3 efter at være faldet tilbage på en 8-9 plads i starten.
Det rakte til en start placering som nummer 3 i prefinalen herfra blev det til nok en plads frem.
Dermed var der til finalen lagt op til en duel mellem den norske kører K. Østvold fra Energy karts fabriks team der indtil nu havde vundet alt. Østvold tog starten og Andreas lagde sig i baghjulet her blev han i de første 10 omgange. Cirka halvejs i løbet kørte Andreas forbi normanden, der ihærdigt prøvede at komme tilbage, han måtte dog hurtigt indse at løbet definitivt var kørt og Andreas kunne køre en sikker sejr i hjem med en margen på 2 sekunder.

Podie KZ2.
(Foto: AFCompetition)

Sejren var rigtig vigtig ikke kun for Andreas, men også for Alessandro Manetti der har konstrueret Gokarten.
"Med denne sejr har vi bevist at vores kart i den grad er konkurrence dygtig. Vi fik igennem weekenden testet mange forskellige set-up og endte ud i at standard set-up var det hurtigeste, jeg er ovenud lykkelig med min gokart" - udtalte Alessandro Manetti efter løbet.

Andreas Fasberg & Alessandro Manetti med vinder karten.

Næste løb for Andreas Fasberg er det svenske mesterskab der køres i Malmø d. 4-5 juli.