Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Nu køres det sidste DTC-brag inden sommerferien

Danish
Touringcar
Challenge 

23/06/09 

Bilen Juniløbet på FDM Jyllandsringen afgør midtvejsføringen i DTC-serien
I den kommende weekend gør årets karavane i Danish Touringcar Championship sit sidste stop inden sommerferien. På FDM Jyllandsringen køres Bilen Juniløbet, som er den tredje af syv mesterskabstællende afdelinger og dermed løbet, som kommer til at afgøre, hvem der skal være indehaver af midtvejsføringen i mesterskabet hen over sommeren.
 

Og det er ikke fordi, det skorter på kandidater til dette. Kampen om Danish Touringcar Championship er nemlig lige så hård som altid, og man behøver blot et hurtigt kik på pointtabellen for at konstatere, at det i høj grad bliver dagsformen den 28. juni, som kommer til at afgøre, hvem der holder sommerferie på førstepladsen.

Fem kørere er nemlig adskilt af blot 20 points – den mængde points, som en førsteplads i finalen eller et af de to forudgående kvalifikationsheat udløser. Men det er ikke det eneste forhold, som understreger jævnbyrdigheden i årets Danish Touringcar Championship. De fem kørere, som befinder sig øverst i tabellen, repræsenterer nemlig fire forskellige bilmærker!


James Thompson skal forsvare sin DTC-føring ved Bilen Juniløbet på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

James Thompson, England, bragte sig for en måned siden i front af mesterskabet, da han på Padborg Park endelig vandt sin og Honda-mærkets første DTC-finale nogensinde. Årets anden finalevinder er Michel Nykjær, Næstved, der sammen med teamkammeraten fra Chevrolet Motorsport Danmark, Henrik Lundgaard, Hedensted, udgør den vel nok stærkeste duo i årets felt. I de to forudgående sæsoner har FDM Jyllandsringen med sine mange sving været den bane, hvor de lyseblå Chevroletter har haft det sværest, men i år virker de til at være konkurrencedygtige på alle baner.

Jan Magnussen, England, og Jason Watt, Herlev, er de bedst placerede repræsentanter for henholdsvis BMW og Seat inden Bilen Juniløbet.

Førstnævnte er forsvarende mester, men har sammen med teamkammeraten Martin Jensen, Albertslund, og deres team, Ree Sport, valgt at satse utraditionelt ved at indsætte de første DTC-racere drevet af E85-biobrændsel. Al begyndelse er naturligvis svær, men til dato har Jan Magnussen trods alt scoret maksimumpoints i et af årets kvalifikationsheats, men måske bliver Bilen Juniløbet den DTC-afdeling, hvor man for første gang får en alternativt drevet racerbil først over målstregen i en finale? En fordel for mesteren er trods alt baneforløbet på FDM Jyllandsringen, der passer hans baghjulstrukne BMW 320si E90 godt.

Kan Jan Magnussen ved Bilen Juniløbet tage den første finalesejr for en E85-drevet bil i Danish Touringcar Championship?

En kører, som også er et oplagt bud på en sejrsherre, er Jason Watt. 2008-sæsonen var den bedste sæson længe for Danmarksmesteren fra 2002, og han har fortsat denne linie ind i den nye sæson, hvor en sejr ved Bilen Juniløbet vil være et flot og meget passende resultat. Seat Leon-køreren sidste finalesejr blev nemlig kørt i hus ved selv samme løb for præcis fem år siden!

Stillingen i Danish Touringcar Championship:

Plac. Kører Mærke Point
1 James Thompson Honda Accord Euro-R 97
2 Michel Nykjær Chevrolet Lacetti 96
3 Henrik Lundgaard Chevrolet Lacetti 90
4 Jan Magnussen BMW 320si E90 85
5 Jason Watt Seat Leon 77
6 John Nielsen BMW 320si E90 53
7 Per Poulsen Honda Accord Euro-R 52
8 Jens Møller Seat Leon 42
9 Michael Carlsen Peugeot 407 41
10 Martin Jensen BMW 320si E90 38
11 Joachim Stephansen BMW 320si E90 28
12 Kasper Jensen BMW 320i E46 24
13 Casper Elgaard Seat Leon 15
14 Kim Morgan Jensen BMW 320i E46 8

Stillingen i DTC Cuppen:

Plac. Kører Mærke Point
1 Per Poulsen Honda Accord Euro-R 108
2 Michael Carlsen Peugeot 407 92
3 Jens Møller Seat Leon 87
4 Kasper Jensen BMW 320i E46 69
5 Joachim Stephansen BMW 320si E90 67
6 Kim Morgan Jensen BMW 320i E46 31

Stillingen i teammesterskabet:

Plac. Team Point
1 Chevrolet Motorsport Danmark 186
2 Hartmann Honda Racing 149
3 Ree Sport 123
4 Team Telesikring Racing 81
5 Team Bygma Jason Watt Racing 77
6 Team FDM Motorsport 57
7 Carlsen Motorsport 41
8 JM Racing 24
9 KC Motorsport 8

Stillingen i Invitation Only:

Plac. Kører Mærke Point
1 Martin Marrill Seat Leon Supercopa 99
2 Jens Ole Mathiesen BMW M3 E46 94
3 John Hansen Seat Leon Supercopa 74

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 28/06/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her