Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Nykjær i WTCC

WTCC 
22/06/09 

Chevrolet Motorsport Danmark vil prøve kræfter med VM-afdeling
Michel Nykjær stiller op i en afdeling af verdensmesterskabet for standardvogne i sin DTC Chevrolet. Det bliver både Michel Nykjær og Chevrolet Motorsport Danmarks debut i VM-serien (WTCC) og det kommer til at ske på den tyske bane, Oschersleben, den 6. september.
 

For Michel Nykjær er der tale om en drøm, som går i opfyldelse. "Det er lige før, jeg må sidde og knibe mig lidt i armen. WTCC er jo det største, der findes indenfor standardvogne. Det er de kørere, som jeg sidder og følger på TV til løb på alle de store baner rundt om i verden og nu får jeg chancen for at måle mig selv op imod dem. Det bliver fantastisk," siger en glad Michel Nykjær, som dog ikke er mere benovet over det fine selskab end at han mener, at både han og teamet nok skal vise sig berettigede til at være med i feltet. "Vi skal nok klare os! Til Europamesterskabet sidste år - hvor vi vandt første gang jeg kørte i en Chevrolet - viste vi, at når vi stille op, så mener vi det alvorligt. I WTCC Privatcuppen kører flere af de kørere jeg mødte til Europamesterskabet, så der er målet at være med blandt de forreste. Og er vi det, så har vi også fat i nogle af fabrikskørerne," mener Michel Nykjær.


(Foto: Henning Smed)

Teamet fra Perfection Racing, som står bag Chevrolet Motorsport Danmark, støtter fuldt op bag den indstilling. "Jeg er utrolig stolt af, at det er lykkedes os at få en start i en VM-afdeling stablet på benene. Nu skal vi ud og vise, hvad vi kan - og vi kan være med i det selskab. Det er jeg overbevist om," slår teamchef, Kent Bo Steffensen, fast. Målsætningen er da heller ikke kun at gøre en god figur. Der tænkes allerede mere langsigtet. "Det her skal ikke være en engangsoplevelse. Det skal være første skridt hen imod en fuld VM-sæson, hvor vi vil kæmpe med om WTCC's Privatcup mesterskab," fortæller Kent Bo Steffensen om teamets fremtidsvisioner.

Løbet på Oschersleben er valgt, fordi det ikke kolliderer med det danske DTC-mesterskab, som naturligvis stadig har topprioritet hos Chevrolet Motorsport Danmark i 2009. Det er således også den samme Chevrolet racer, som Michel Nykjær anvender i DTC, der skal køres i på Oschersleben. Banen er et nyt bekendtskab for teamet, men man er ikke helt på bar bund. "Vi har allerede været i kontakt med Chevrolet's VM-team i England og de vil støtte os med oplysninger omkring den ideelle gearing og undervognsopsætning for bilen, så vi straks har et godt udgangspunkt til at kunne fintrimme bilen til Michel's ønsker," siger Kent Bo Steffensen.

Når det drejer sig om Michel Nykjær selv, så har han faktisk også et vist forkendskab til Oschersleben. "Jeg har faktisk kørt der en gang tidligere, men det er helt tilbage i 2001, hvor der blev afviklet en enkelt afdeling af den daværende Yokohama-cup dernede. Det er nu ikke meget fra dengang, jeg direkte kan overføre til min nuværende Chevrolet-racer, og banen er også blevet ændret lidt siden, men jeg har da en ide om, hvilken vej jeg skal køre, når jeg kommer ud fra pitten," smiler Michel Nykjær.


(Foto: Henning Smed)

WTCC-mesterskabet afvikles over ialt 24 løb fordelt på 12 baner. Således køres der d. 6. september på Oschersleben 2 løb, som begge tæller til mesterskabet. I mesterskabet deltager der fabrikshold fra BMW, Seat, Chevrolet og Lada, som hver stiller med op til 5 biler. Derudover deltager der en række teams, som ikke er direkte fabriksstøttede således at startfeltets størrelse ligger på omkring 30 biler. Der er stor prestige på spil iblandt de deltagende bilproducenter og det afspejler sig i løbene, hvor der bliver kørt tæt og absolut ikke givet noget ved dørene.

Chevrolet Motorsport Danmark

Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Chevrolet Motorsport Danmark
  • Perfection Racing
  • Oschersleben
  • 06/09/09 - Oschersleben - WTCC - FIA VM
  •