" /> " />
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Fantastisk weekend for danske F1 talenter

Formula Renault
2.0 NEC 

22/06/09 

Det var en flot week-end for de kommende?, danske F1 kørere på de europæiske racerbaner:
Topplaceringer både i Formel Renault 2,0 og Formel BMW/EU.
Begge mesterskaber er med op mod 30 kørere af de bedste unge talenter under 20 år fra det meste af Europa, sammen med Euro F3 serien, det hårdeste der køres i formelsportens fødeklasser.
 

På Oschersleben i Tyskland kørtes 7. og 8. afdeling af det nordeuropæiske Formel Renault 2,0 mesterskab (NE Cup). Oschersleben som er hjemmebanen for team Motopark Academy, der i sit rige udvalg på 7 talenter i Formel Renault, bl.a. har de danske kørere, Kevin Magnussen og Marco Sørensen.

Her kørte Kevin Magnussen lørdag en flot 2. plads hjem i hård dyst med klassens dominerende kører, den 17 årige portugiser, Felix da Costa, også fra Motopark Academy. Lørdag fik Marco Sørensen efter sin triumf i FR Eurocuppen på Hungaroring i sidste week-end, i første omgang en 5. plads på tavlen.

I søndagens løb, der kørtes i silende regnvejr, vandt Felix da Costa atter engang. Efter en fantastisk start fra 8. til 1. pladsen i løbet af de 3 første sving kørte han en suveræn sejr hjem.

Men med 2 hårdt dystende danskere på 2. og 3. pladsen. Dette heat endte med Marco Sørensen på det næstøverste trin og Kevin Magnussen på det nederste.
Heldigvis kørte de 2 danske esser ikke hinanden af, trods den tætte dyst løbet igennem. Især Kevin Magnussen har tidligere på sæsonen sat gode placeringer overstyr med lidt for ambitiøse overhalingsforsøg. Men denne gang bevarede han det kølige overblik og lod sige "nøje" med en 2. og 3. plads.

Sammenlagt viser stillingen i FR/NE cup noget af det samme billede som i FR/ EU cuppen: En suverænt dominerende Felix da Costa er i spidsen for begge mesterskaber.
Og med resten af feltet, primært de danske kørere fra team Motopark Academy, halsende efter sig.

Kan det virkelig passe, at denne portugiser er et nøk bedre end "vore" supertalenter?
Nej, mon ikke snart Felix da Costas fordel ved at have deltaget i Formel Renault serien i 2008 bliver udlignet af vore 2 danske talenters ihærdige og fokuserede kamp om de sidste tiendedele. Det bliver spændende at følge udviklingen i det kommende løb i FR Euro Cup på Silverstone i weekenden 4. og 5. juli.

I en anden top F1 rugeklasse, Formel BMW, kunne Michael Christensen tage hjem fra Silverstone søndag med en 4. plads og en 1. plads til mesterskabskontoen.
Lørdagens 4. plads blev kørt hjem i et meget tæt felt, hvor føringen over de 13 omgange skiftede flere gange, og Michael i store dele af løbet og til kort før målflaget lignede en vinder. Men han fik problemer til sidst og istedet for at risikere et sammenstød, valgte han klogt at lade 3 andre kørere gå forbi.

I søndagens løb var der aldrig tvivl om Michael Christensens sejr. Fra sin poleposition kørte han en koncentreret og sikker, suveræn etter hjem for øjnene af alle Formel 1 og Grand Prix2 teamsene på en propfyldt Silverstone circuit, og Michael beviste igen, at han har fået godt udbytte af sit teamskifte til Mücke motorsport i år, og vil være en af de 2-3 dominerende kørere sæsonen igennem.

Men løbet bag Michael Christensen var igen en spændende affære, hvor op mod 8 kørere lå og skiftedes om føringerne gennem de 13 omgange.
Formel BMWs anden, hidtil, dominerende kører, Felipe Nasr, havde en off-weekend på Silverstone, og dette fik Michael Christensen heldigvis pænt udnyttet med en god pointhøst, så han og Nasr nu ligger tæt i føring om mesterskabet med hver godt 120 points.

Michael Christensens team, Mücke motorsport, havde i det hele taget en rigtig god dag på Silverstone, da teamets anden kører, svenskeren Timmy Hansen vandt rookieklassen og kom ind på en generel 5. plads.

Søren Christensen

Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Marco L. Sørensen
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Motopark Academy
  • Mücke Motorsport
  • Oschersleben
  • Silverstone
  • 21/06/09 - Oschersleben - Formula Renault 2.0 NEC
  • 21/06/09 - Silverstone - Formel BMW Euro
  •