Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Formula Master

Kasper Andersen nr. 5 i Brno

International
Formula Master 

22/06/09 

Ideel generalprøve-weekend
Harmonien er god i racingteamet før Superleague start.
Efter gårsdagens løb, hvor dramatikken var i top for FC Midtjyllands racerkører Kasper Andersen, var det søndag formiddag tid til det sidste løb for den unge dansker, inden det for alvor går løs i Superleague Formula.
 

FCM-køreren fik en rigtig god start på banen i Brno, og i løbet af den første omgang gik den 24-årige dansker fra sin startplacering som nummer ni til en flot sjetteplads. Kasper Andersen fortalte efter gårsdagens løb, at han gerne ville have skiftet førstegearet, som var for langt, og med et nyt kortere førstegear fik FCM’eren altså den start, som han kunne ønske sig.

Den unge dansker holdte fin afstand til kørerne bag sig, mens han Janis fra Tjekkiet, som ind til ottende af de 14 omgange lå nummer fem, begyndte at komme nærmere og nærmere.

På den 12. omgang måtte en af de foranliggende biler med tjekkiske Kral ombord havde problemer med den venstre del af frontvingen, og tjekkens exit sendte altså Kasper Andersen op på en flot femteplads med to omgange tilbage.

Da det ternede flag kom til syne ved målstregen krydsede danskeren stregen som nummer fem, og dermed kunne han ikke ønske sig en bedre generalprøve forud for næste weekends premiere på Superleague Formula. Den unge FCM-kører var godt tilfreds efter løbet:

- Det gik lidt som de succeskriterier, som jeg havde sat op i går. Det er godt nok at gå fra nummer ni til nummer fem. Ved starten holder ham, der holder foran mig, næsten helt stille, så jeg får ikke helt den start, som jeg gerne vil. Jeg får dog en god slipstream fra Leimer, som fører serien, og jeg tager ham stå på ydersiden i det tredje sving. Efter fem omgang begynder bilen at køre bedre, men da jeg kommer op til ham, der ligger foran, har jeg ikke rigtig en reel chance for at overhale ham, siger Kasper Andersen, der altså ikke har flere træningsløb, før det går løs i Superleague Formula.

Den unge dansker mente efter løbet, at det var fedt, at bilen skulle presset til det yderste, og at der ikke var tale om et afslappende løb, og at weekenden i det tjekkiske har været rigtig godt for det team, der skal få FC Midtjyllands Superleague-racer til at køre stærkt.

FC Midtjylland A/S
Torben Kølbæk


Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  • FC Midtjylland
  • Brno
  • 21/06/09 - Brno - International Formula Master
  •