Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Triumf til tyren

Formel 1 
21/06/09 

Sejr til Vettel, foran Webber.
Uden problemer kørte unge Sebastian Vettel fra en pole-position til en sejr. Undervejs var han hverken truet af andre biler, vejr eller andre omstændigheder der er umulige at forudse. Kort sagt, så udramatisk som muligt.
 

Der var ikke mange point på dramatik-kontoen i løbet i dag. Faktisk var løbet nærmest statisk. Ikke engang pitstoppene gav nogle særlige voldsomme forskydninger. Felipe Massa var den eneste der virkelig sprang højt i den forbindelse.

Men flot kørt var det af Vettel, da han stormede afsted og udvidede sit forspring med et sekund pr. omgang. Mark Webber blev holdt fanget bagved Rubens Barrichello og skulle bruge pitstoppene til at komme forbi. Det viser at missionen med at gøre det lettere at overhale er mislykkes fælt. Den slags opgør, som det mellem Webber og Barrichello skal udkæmpes på banen, ikke af mekanikerne i pitten.

Der var gode dueller i løbet, og spændende nærkampe. Og de blev skam udkæmpet af verdensstjerner - Hamilton, Alonso, Heidfeld, Kubica og Raikkonen. Nogle af dem der lå i front af feltet sidste år. Det gjorde de ikke i dag - men de duellerede nu alligevel, så intenst at man overvejede lidt hvorfor de egentlig gad, deres placeringer taget i betragtning.

Rubens Barrichello holdt fast i 3. pladsen, mens Massa på 4. pladsen kan få prisen for løbets største overraskelse. Brasilianeren startede helt nede som nr. 11 og virkede ikke alt for overbevisende i starten.

Nico Rosberg fik 5. pladsen, efter i starten af løbet at have stået lidt i skyggen af Nakajima. Men efter første pitstop forsvandt Nakajima og Rosberg var igen den bedste Williams på banen. På et tidspunkt så det endda ud til at det måske kunne blive til mere, men da det kom til stykket var der ikke mere i bilen end 5. pladsen.

Jenson Button der indtil i dag har været ganske suveræn i VM kampen endte på en 6. plads - og det virkede ikke til at den ligefrem kom let til ham. Jarno Trulli endte på en lidt skuffende 7. plads, mens Kimi Raikkonen fik 8. pladsen. Det virkede ellers som om der var mere i Ferrari raceren i dag, men det var der ikke for Raikkonens vedkommende.

To udgik, Bourdais knaldede ind Kovalainen og begge kunne umiddelbart fortsætte, men få omgange senere var de begge udgået.

Ikke verdens mest spændende løb, men meget typisk for sæsonen. Og nok hvad man kunne forvente i en weekend hvor det der sker på banen ikke er det, der har trukket flest overskrifter.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Sebastian Vettel
  • Silverstone
  • 21/06/09 - Silverstone - Formel 1 - FIA F1
  •