Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Mange nye førstegangsoplevelser for Outzen

24 Hours 
21/06/09 

24 timersløbet på Nürburgring i slutningen af maj bød på mange nye oplevelser for Michael Outzen. Første gang på Nürburgring, første gang 24-timersløb og første gang med GRC Racing for blot at nævne nogle
 

”Det var en stor fornøjelse at være med i GRC Racing”, fortæller Michael Outzen. ”Jeg kendte ikke vildt meget til teamet i forvejen, men var meget imponeret over, at et så lille team kan lave en så professionel indsats og at der alligevel er plads til det hyggelige og uformelle. Det er helt klart, at det er et team, der vil fremad i sporten, men det er også klart at det skal være sjovt. Alligevel er indsatsen og holdningen helt på højde med det jeg ellers har oplevet i min karriere.

Jeg fik en fantastisk velkomst og hele vejen igennem var der et forrygende sammenhold – vi kæmpede for den samme sag, det være sig de andre kørere, mekanikerne, madholdet, ja alle stod sammen.”


(Foto: GRC-Racing)

Michael Outzen var en af fire kørere på GRC Racings BMW 120d, der sluttede på 3. pladsen i dieselklassen få sekunder efter nr. 2.

”Bilen var godt forberedt til strabadserne. Det fremgik tydeligt, at det er et team, der har specialiseret sig i langdistance. Den var hurtig og forholdsvis nem at køre på den krævende bane. Noget teamet skal have stor kredit for, da Nürburgring Nordsløjfe i den grad er en bane, hvor der skal køres og styres”.

Outzen havde ikke tidligere kørt på banen, og første omgang var ret skræmmende.

”Man starter på en forholdsvis ny og moderne Grand Prix bane. Asfalten er helt jævn, banen er ret bred og man tænker næsten ”Er det mon den bane de snakker så meget om?”. Efter et par minutter gør det rundt til venstre, banen bliver smallere end en almindelig landevej, det går til højre og venstre og op og ned konstant og underlaget er bestemt heller ikke længere så jævnt som det var ganske kort tid før. Så tænker man ”Jeps – det er den bane!”.

Nürburgrings Nordsløjfe går som regel helt ind under huden på de, der har prøvet den. Og allerede 3 uger efter 24 timersløbet var Michael Outzen tilbage for at deltage i et 4 timersløb i VLN-serien.


(Foto: GRC-Racing)

”Det var fedt at komme tilbage, men et 24-timersløb er og bliver noget helt specielt. Det var en kæmpe oplevelse som altid vil stå som noget stort for mig. Og jeg er fantastisk glad for at have fået min ”Nürburgring-uddannelse” hos GRC Racing. De er nok blandt de teams, der har den største erfaring på godt og ondt med Det grønne Helvede. Jeg kan kun anbefale GRC Racing til andre danskere, der vil have rigtig meget køretid i en super forberedt bil, på nogle af de bedste racerbaner i verden og samtidig være med til at køre om podieplaceringer”.


Læs mere om:
  • Michael Outzen
  • GRC Racing
  • Nürburgring
  • 23/05/09 - Nürburgring - 24 Hours
  •