Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

TV-optagelserne starter til Zulu Djævleræs 4

Folkerace 
19/06/09 

Forberedelserne til den fjerde udgave af Zulu Djævleræs er i fuld gang. De første tre TV-udsendelser er allerede blevet filmet på motorsports-stadionet i Nysum hos Motorsport Nordjylland (MNJ).
 

Den sportslige chef Kaj Storgaard forklarer om den videre tidsplan:
- Den fjerde og sidste indledende runde bliver optaget fredag d. 19. juni, og resten af weekenden står herefter i de to semifinalers tegn. I de indledende runder dyster 5 par om at komme gennem nåleøjet til semifinalerne, som er reserveret til de tre bedstplacerede. I semifinalerne går parrene fra den bedste halvdel videre til finalen.


Kändisserne går til opgaverne i Zulu Djævleræs med ild og sjæl.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Fredag d. 26. juni er store finaledag i Zulu Djævleræs 4, men allerede dagen efter - om lørdagen - kommer finalevinderne på en svær ekstra-opgave.

- Konceptet i Zulu Djævleræs er bygget op over motorsports-disciplinen: Folke Race (FR), fortsætter Kaj Storgaard. - FR er oprindelig blevet født i Sverige, men er herefter blevet spredt til Norge, Danmark og Finland. I 2009 har TV2 Zullu således solgt Zulu Djævleræs 4 til både Norge og Sverige. Derfor pønser tilrettelæggerne på en super nordisk finale lørdag d. 27. juni.


En simpel punktering forhindrer ikke kändisserne i at give gas i Zulu Djævleræs.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Til Zulu Djævleræs 4 er der igen inviteret 40 kändisser - ligeligt fordelt på begge køn. Herved sammensættes 20 mixede par, som kæmper ihærdigt og indædt for at nå frem til finalen.

Har man sagt Zulu Djævleræs falder snakken hurtigt på MNJ’s danmarksberømte speaker: Bowler Tage, som forklarer om afviklingen af Zulu Djævleræs 4:


Optagelserne til Zulu Djævleræs 4 giver mulighed for at få en sludder med Bowler Tage.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Vi sætter virkelig sikkerheden i højsædet, selv om det flere gange ser meget dramatisk ud under TV-udsendelserne. Kändisserne får derfor lejlighed til at køre Folke Race’ren under kyndig vejledning af en erfaren FR-kører. I det første kvalifikationsheat overlades rattet til herren, og så bytter de om til heat 2. I hvert heat gives der placeringspoint, og i superfinalen er det dobbelt takst på pointene.


I superfinalen bliver køreegenskaberne sat på specielle prøver for kändisserne.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Kaj Storgaard supplerer omkring TV-succesen:
- Som mangeårig ildsjæl inden for banesport på løst underlag er det virkelig en dejlig oplevelse at overvære, hvordan show og motorsport kan sammenkædes til et spændende og unikt koncept. Senest har Zulu Djævleræs vundet TV-prisen: Danmarks mest originale TV-program, hvilket er et lille og fortjent skulderklap til MNJ’s medlemmer, som har lagt mange timer i at få tingene til at spille under TV-optagelserne. Herudover blev Zulu Djævleræs nomineret til den internationale Rose D’or-pris, hvor det kæmpede mod 401 underholdningsprogrammer fra 34 europæiske lande.

Interesserede med lidt benzin i blodet har alle dage mulighed for at kikke på TV-optagelserne på MNJ’s motorsports-stadion. Dette foregår hen over en periode på 6-7 timer startende midt på formiddagen.


Zulu Djævleræs kan nu også spilles på Internettet (racerzulu.tv2.dk).
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Udviklingen omkring Zulu Djævleræs har været lidt vildt, afslutter Kaj Storgaard. – Således har jeg aldrig forestillet mig, at vores motorbane ville blive forbillede for et interaktivt spil på Internettet (racerzulu.tv2.dk), samt at der blev udgivet en 5 timers DVD omkring 2007-afsnittene. Det giver os lidt mere blod på tanden til afviklingen af efterårets 2 publikumsløb: DM-semifinalen Int. Rally Cross Denmark samt DM-revanchen i Folke Race.

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Nysum
  •