Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF3

Fransk top-coach hjælper kartingtalentet Christian Sørensen

KF3 
20/06/09 

Som en ekstra gulerod har kartingtalentet Christian Sørensen fra Varde allieret sig med den franske top-coach: Jean-Philippe Guignet, når startflaget går til det traditionsrige Viking Trophy i weekenden: 20.-21. juni på den krævende højfartsbane i Thy.
 

- Viking Trophy er grundlæggende påtænkt som et lille plaster på konkurrencesåret for nordboerne, konstaterer teamchef og far Erik Sørensen. - I Frankrig og Italien kan man køre karting næsten hele året rundt, hvorimod man i Norden jo må pille nogle vintermåneder væk grundet sne, frost og sjap.


Christian Sørensen (t.h.) bliver i Viking Trophy coachet af Jean-Philippe Guignet.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Viking Trophy er blevet afviklet siden 1990, og er et internationalt arrangement i regi af det verdensomspændende kartingforbund: CIK. Afviklingen går hvert år på skift mellem de nordiske lande: Finland, Norge, Sverige og Danmark.

- Jeg får konkurrence af 34 andre kørere i den internationale junior-klasse: KF3, forklarer Christian Sørensen. - Ud over den officielle Viking Trophy-titel fighter vi om kvalifikation til World Cuppen (WC). Her kommer de 15 forreste i finalen gennem nåleøjet til WC-arrangementet, som køres først i september på Sarno i Italien.


Christian Sørensen er flyvende i den internationale junior-klasse: KF3.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

I lighed med storebroderen Bo har Christian vist et stort potentiale for at køre stærkt på en kartingbane. Begge kartingbrødre er med i det tyske KSM Motorsport, som bl.a. har tilknyttet den flerdobbelte verdensmester i Formel 1: Michael Schumacher.

Jean-Philippe Guignet repræsenterer selv en imponerende karriere i kartingsporten. I 2000 scorede franskmanden nr. 2 i EM for KF3, hvilket blev fulgt op af et EM i KF2 (2001). Karrieren har budt på utallige topresultater, hvorfor franskmanden de sidste 2 år har været fabrikskører for chassis-fabrikken CRG.


Christian Sørensen kører stærkt i KF3-klassen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- I 2009 er jeg startet som coach for de lovende kartingtalenter, oplyser Jean-Philippe Guignet. - Det er min hensigt at spotte 4-6 lovende unge kørere rundt omkring i Europa, som jeg vil hjælpe før, under og efter arrangementerne med tilrettelæggelse af en målrettet indsats.

Gennem sin mangeårige danske ven Martin Christensen deltog Jean-Philippe Guignet i rangliste-premieren: Dansk Super Kart 2009 på kartingbanen i Thy. Her knyttede han de første relationer til Christian Sørensen, hvorefter en genvisit til Viking Trophy blev realiseret med støtte fra bl.a. Martin Christensen.


Christian Sørensen ser frem til prøve-coachning af Jean-Philippe Guignet i Viking Trophy.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Christian Sørensen fremviste gode takter ved DSK-premieren i Thy, fortsætter Jean-Philippe Guignet. - Ham var lidt uheldig omkring nærkonkakt til konkurrenterne, og dette er derfor et af fokusområderne, som der skal arbejdes videre på. Der køres virkelig tæt i karting, hvor der ofte kun er håndsbredde mellem chassiserne i nærfightene. Der skal derfor ikke vrikkes meget med ørerne, før man smutter ud i botanikken, når bagfrakommende ”glemmer” at træde på bremsen.

- Viking Trophy byder på en prøveklud for et kommende samarbejde, afslutter Erik Sørensen. - I Christian er der et godt potentiale at bygge videre på, hvorfor det skal prøves at skyde genvej til frontresultater med en personlig coach.

KARTINGTEAM BO & CHRISTIAN SØRENSEN

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Christian Sørensen
  •