Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Tekniske ændringer i Formel 1 feltet

Formel 1 
19/06/09 

Alt imens FIA og FOTA kæmper mod hinanden med trukket sværd og med røg og damp væltende ud af dragens mund, så sker der heldigvis også en teknisk udvikling hjemme hos de forskellige teams. Der er altid ændringer til de forskellige Grand Prixer. Her er et lille overblik over de lidt større ændringer.
 

Intet Grand Prix uden ændringer af teknisk karakter. Heldigvis, for her viser det sig hvor gode troldmændene er. Det lykkes altid at finde plads til små forbedringer og mange af dem virker ganske godt. Problemet er at konkurrenterne også udvikler på deres produkt.

Det førende team i årets Formel 1 sæson, Brawn GP, vil i det britiske Grand Prix anvende helt nye vinger. Allerede i det tyrkiske Grand Prix introducerede Brawn GP flere ændringer på bilen, og nu er turen kommet til nye front- og hækvinger. Disse skal testes godt og grundigt i løbet af de frie træninger senere i dag. Der er også andre ændringer. Ross Brawn vil dog ikke rigtig ud med hvilke.

Hos Ferrari som efterhånden har fået sluppet håndbremsen, har man også ændringer klar. Kimi Raikkonen kørte i Tyrkiet med et lettere chassis, og nu får Felipe Massa også fornøjelsen af et tilsvarende. Også Ferrari har nye vinger klar. Her er det frontvingerne det drejer sig om, ligesom man har ændret andre ting på næsepartiet af bilen. Desuden er der ændret på affjedringen for at få en bedre balance i bilerne. Det har det knebet lidt med i denne sæson, men Ferrari håber at de seneste ændringer vil forbedre bilernes præstation.

I den allernederste del af feltet finder vi Force India. Med Silverstone som nærmeste nabo, har dette team også arbejdet i udviklingsafdelingen. Man ændrer på frontvingerne og på bunden af bilen, ligesom flere andre små ændringer på karosseriet også introduceres. Teamejer- og chef Dr. Mallay mener at disse ændringer alt i alt skal bringe teamets kørere endnu tættere på pointene. Kørerne har været sådan lige ved og næsten ved at score points - især i Kina - men der står stadig nul på pointstillingen. Dr. Mallay mener at inden længe kommer de første points til teamet.

Dons

Læs mere om:
  • Brawn GP
  • Force India
  • Scuderia Ferrari
  • Silverstone
  •      D4 Enterprise Solutions