Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Årets højdepunkt for de hjemmebyggede racerbiler

Special Saloon 
18/06/09 

Special Saloon Car Festivalen afvikles i weekenden på Ring Djursland
Den kommende weekends racerløb på Ring Djursland byder bl.a. på Special Saloon Car Festivalen – et løb, der er blevet afviklet på racerbanen tæt ved Tirstrup Lufthavn siden 2005. Men årets Special Saloon Car Festival markerer også et jubilæum af en noget ældre kaliber. I år kan klassen nemlig fejre, at det er 35 år siden, at den så dagens lys på dansk asfalt.
 

Det skete den 15. april 1974, hvor det første Special Saloon Car-løb blev kørt, og da det netop skete på Ring Djursland, er det meget passende, at det også er her, at man fejrer jubilæet for klassen – selv om markeringen så finder sted med et par måneders forsinkelse.

Meget er sket i løbet af de 35 år, men grundtanken i Bel-Ray SSC Challenge – som klassen hedder i dag – er fortsat den samme. Nemlig at alle de ændringer, der ikke udtrykkeligt er forbudt, er tilladt, og det har gennem årene resulteret i mange spændende og potente racerbiler, og det vil også være tilfældet i weekenden.


Johannes Graversen er en af favoritterne i sin Fiat X1/9 Turbo ved Special Saloon Car Festival på Ring Djursland den 20.-21. juni.
(Foto: Morten Alstrup)

Ved årets Special Saloon Car Festivalen har klassen 25 tilmeldinger, heriblandt en række klare publikumsfavoritter. Det drejer sig bl.a. om Johannes Graversen, Trige, der har meldt sin ankomst i sin Fiat X1/9 Turbo, som måske ikke syner af meget størrelsesmæssigt, men som er en lynende hurtig og effektiv køremaskine, der har vundet mange løb. Mere brutale og voldsomme er de biler, som Hans-Henrik Pedersen, Sporup, Peter Vesti, Give, og Lars Schönnemann, Hillerød, dukker op med.

Lars Schönnemann stiller til start i en Porsche 993 GT2, der i de seneste par sæsoner traditionelt har været at finde forrest i klassen, mens d’herrer Pedersen og Vesti i denne sæson har bevæget sig ud på ny grund. Hans-Henrik Pedersen har i USA hentet en Corvette C5.R meget lig den model, som Jan Magnussen, England, tidligere har vundet Le Mans-sejre i, mens Peter Vesti har opbygget en gul fartmaskine omkring et kraftigt ombygget Toyota Supra-chassis.


Christian Vejby (forrest) er forsvarende mester, men i år fører Christer Gislerud (bagest) i Bel-Ray SSC Challenge inden weekendens Special Saloon Car Festival.
(Foto: Morten Alstrup)

Men Bel-Ray SSC Challenge er og bliver en alsidig klasse, hvor man kan opleve mange forskellige biler, der alligevel kan være konkurrencedygtige. Christian Vejby, Vrå, er således forsvarende mester i sin BMW 320i E46, hvor han på Ring Djursland skal forsøge at køre points hjem til kontoen, så han kan generobre titlen.

Udover Special Saloon Car Festivalen byder weekenden på Ring Djursland også på det årlige Classic Car Meeting med historiske biler.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Ring Djursland
 • 21/06/09 - Ring Djursland - Special Saloon
 • Historiens vingesus går over Ring Djursland
 • Special Saloon Car Festival og Classic Car Meeting
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her