Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Nils K. Vestergaard kom for første gang til tops

Formel Ford - DK 
18/06/09 

Racerkøreren scorede for første gang maksimumpoints til DM i Formel Ford
I den forgangne weekend var deltagerne i Danmarksmesterskabet i Formel Ford draget til Holland, hvor man i forbindelse med det store Formel 3 Masters-løb afviklede en afdeling af det hjemlige mesterskab parallelt med en afdeling af det hollandske mesterskab.
 

Det blev til to løb, hvor det var tydeligt at se, at det var kørerne med forhåndskendskab til Zandvoort-banen, som klarede sig bedst.

I søndagens løb blev Nils K. Vestergaard, England, således bedste dansker, da han sluttede på en generel andenplads efter den generelle vinder, Melroy Heernskerk, Holland. Den ingeniørstuderende med rødder i Ullerslev på Fyn fik dermed en god oprejsning ovenpå lørdagens løb, hvor han med to omgange igen blev involveret i et sammenstød, så han ikke fik det ternede flag at se.


Nils K. Vestergaard (i midten) kunne på Zandvoort-banen ikke bare køre en pokal hjem til samlingen. Han sikrede sig også for første gang i karrieren maksimumpoints til DM.
(Foto: Morten Alstrup)

I dette løb var det Jesper K. Egebart, Børkop, og Nikolaj Rasmussen, Horsens, der havde været toneangivende blandt de danske kørere med generelle startplaceringer som nummer seks og syv. I starten af løbet var det Nikolaj Rasmussen, som lå bedst placeret, men det lykkedes Jesper K. Egebart at komme forbi rivalen, som han kunne trække fra. Ikke nok med det. Han formåede også at køre nogle af de lokale kørere ind og lå således på en generel tredjeplads, da han kom under angreb fra John Svensson, Holland. Jesper K. Egebart forsøgte at forsvare sin placering, men endte til sidst med at bremse for sent, røg ud i sandet og satte adskillige pladser til.

Jesper K. Egebarts uheld betød, at Dennis Lind, Roskilde, kunne køre over målstregen som bedste dansker i lørdagens løb. Til gengæld endte den mesterskabsførende noget nede i rækkerne i søndagens løb, da han her havde et sammenstød med Nikolaj Rasmussen, hvor dommerne takserede ham til at være den skyldige og tildelte ham 30 strafsekunder.

Weekendens uheldigste mand var uden tvivl Mikkel C. Johansen, Sorø. Under fredagens træninger og tidtagninger fik han noget i øjet, og i begge løb måtte han udgå med gearkasseproblemer.

Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford:

Pl. Kører Mærke Point
1. Dennis Lind Van Diemen-Duratec 116
2. Jesper K. Egebart Ray-Duratec 107
3. Anders Ole Egebart Ray-Duratec 71
4. Niels-Ejnar Rytter Ray-Duratec 60
5. Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 54
6. Nikolaj Rasmussen Mygale-Duratec 52
7. Thomas Lund Van Diemen-Duratec 48
8. Milton Lundström Van Diemen-Duratec 45
9. Frank Mortensen Ray-Duratec 40
10. Nils K. Vestergaard Mygale-Duratec 32
11. Lasse Neuchs Van Diemen-Duratec 8

Stillingen i Ford Junior Cup:

Pl. Kører Mærke Point
1. Dennis Lind Van Diemen-Duratec 56
2. Jesper K. Egebart Ray-Duratec 48
3. Nikolaj Rasmussen Mygale-Duratec 25
4. Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 23
5. Milton Lundström Van Diemen-Duratec 20
6. Lasse Neuchs Van Diemen-Duratec 4

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Nils K. Vestergaard
  • Zandvoort
  • 14/06/09 - Zandvoort - Formel Ford - DK
  •