Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Stjernekørsel af Jacob Nørtoft til WSK

Go Kart 
17/06/09 

Kartingtalentet Jacob Nørtoft deltog i weekenden i den hårdeste gokartserie overhovedet. Dog var det helt nye udfordringer for Jacob, idet han denne gang kørte i en Alonso gokart for Ricky Flynn Motorsport, frem for sin vante CRG-kart.
 

Weekenden startede hektisk for Jacob. Rigtig mange ting skulle tilpasses og eftersom Alonso-gokarten er anderledes end hvad Jacob er vant til, skulle han hurtigt tilvænnes. Dog skulle det vise sig, at det ikke var nok til at slå Jacob ud, for allerede i weekendens første kvalifikationsheat vandt han helt suverænt! Han gentog succesen i tredje kvalifikationsheat, og vandt igen.


(Foto: Carpy.nl /Janni Storm)

Efter en sindssyg flot og stærk kørsel, startede Jacob pre-finalen på pole-postion. Han er en af de eneste danskere der nogensinde har startede på pole til et WSK-løb.

"Det var bare sådan en vild følelse at starte fra pole-position," fortæller en glad Jacob.

Desværre vendte heldet og Jacob måtte se sig passereret af konkurrenterne da starten gik. En regnbyge gjorde også situationen en del vanskeligere for Jacob, og han mistede fart. Nogle problemer med motoren gjorde også at han slet ikke kunne følge med de andre, og han faldt et stykke tilbage i feltet, og sluttede af på en niendeplads.


(Foto: Carpy.nl /Janni Storm)

I finalen var endnu en våd affærre, men denne gang er det helt galt med Jacobs motor. Den sætter ud og kan ikke køre mere end 8-9000 omdrejninger. Det betyder at Jacob ikke engang kan følge med på opvarmningsomgangene. Efter at have kæmpet sig igennem fire omgange, kan Jacob se at det simpelthen ikke nytter. Dermed måtte Jacob desværre udgå af sit store WSK-løb. Teamet bag har endnu ikke fundet problemet med motoren.

"Det har været en super fed oplevelse, og jeg synes det er super fedt at jeg har vist at jeg kan køre med i toppen med nogle af verdens bedste. Jeg har fået rigtig meget ros af team-chefen hos Ricky Flynn, og det er bare super fedt," fortæller Jacob.

Nu gælder det endnu en eksamen, inden han drager mod Thy hvor det gælder Viking Trophy.

Janni Storm


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  •