Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Team Essex holder føringen efter ti timer

Le Mans 
14/06/09 

Le MansTeam Essex holder fortsat fat i føringen i LMP2-klassen, efter at lidt mere end ti timer er kørt i årets 24 timers løb på Le Mans. I løbet af aftnen, hvor Kristian Poulsen, Casper Elgaard og Emmanuel Collard alle har været i bilen, har teamet støt og roligt udvidet sit forspring, så det er kommet op på godt fire omgange til den tilsvarende Porsche RS Spyder, som Navi Team Goh deltager med.
 

I forhold til de øvrige konkurrenter i klassen har Team Essex stort set sluppet for at opleve problemer, mens en række andre af feltets mange deltagere har været udsat for tekniske drillerier, sammenstød og andre uheld. Men kort efter klokken 01.00 natten til søndag opstod der pludselig en situation, som kunne have vendt op og ned på løbet. Umiddelbart efter at Emmanuel Collard havde været i pitten for at få nye dæk og tanke, blev han på banen påkørt af en konkurrent.

Emmanuel Collard kunne fortsætte, men Team Essex valgte at kalde ham i pit for at skifte dækkene, da man frygtede en dækskade, ligesom man også benyttede lejlighed til at undersøge bilen for skader. Men den franske veteran kunne efter et stop fortsætte, alt imens Casper Elgaard kunne tage styrthjelmen af og atter sætte sig til at vente.

”Lige pludselig skulle jeg være klar med hjelm og det hele på, men heldigvis viste det sig, at der ikke var noget i vejen med Porschen, så jeg ikke skulle i bilen igen,” fortæller Casper Elgaard.

”Det er sådan en situation, man altid frygter og aldrig rigtig ved, hvordan den vil udvikle sig. De tre omgange, man har i forspring, kan hurtigt forsvinde. Derfor skal man aldrig sige, at noget er sikkert, før det hele er slut.”


Læs mere om:
  • Emmanuel Collard
  • Team Essex
  • Team Goh
  •