Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Team Essex er klar

Le Mans 
13/06/09 

Le Mans- til årets 24 timers løb på Le Mans
Klokken 15.00 lørdag eftermiddag skydes den 77. udgave af det klassiske 24-timers løb på Le Mans i gang, og hos det eneste danske team i løbet – Team Essex – er man klar til de kommende 24 timers udfordringer. Lørdag morgen deltog teamet i den officielle opvarmning, som forløb uden problemer for den hvide og grønne Porsche RS Spyder. Teamet starter fra pole position i LMP2-klassen.
 

”Indtil videre er det gået rigtig godt. Vi har været hurtigst i alle træninger og i alle tidtagninger, og tingene har fungeret som de skulle. Alle forberedelser tyder på et godt løb, men en ting er forberedelser, noget andet er når der skal køres et 24 timers løb,” siger Casper Elgaard, som kvalificerede Porschen til løbet.

”Konkurrencesituationen er hård. Den anden Porsche bliver uden tvivl en hård konkurrent, for det er også tre gode kørere, som sidder i den bil. De har det samme materiel som os, så det bliver en hård konkurrence. Hvis begge biler kommer igennem uden større problemer, bliver det et meget tæt løb helt til slut.”

Team Essex’ kørertrio fuldendes af Emmanuel Collard og den danske Le Mans-debutant, Kristian Poulsen.
”Jeg har ventet et halvt år på dette her,” siger Kristian Poulsen. ”Jeg føler mig klar. Jeg er meget spændt på det og glæder mig til at komme i gang. Der har været mange nye indtryk inden starten, mange ting, man skal tænke over.”


Emmanuel Collard sidder i Team Essex' Porsche når løbet starter.
(Foto: Team Essex)

Mens Kristian Poulsen er debutant på Le Mans, stiller Emmanuel Collard op i sit 15. løb på Le Mans, og det bliver franskmanden, som sidder i bilen fra start.
”Det bliver et svært løb, men vores mål er at holde positionen i front,” siger Emmanuel Collard. ”Vores løbsfart er i hvert fald god nok til, at vi kan blive der, men nu må vi se.”


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Emmanuel Collard
  • Kristian Poulsen
  • Team Essex
  • Le Mans
  • 13/06/09 - Le Mans - Le Mans
  •