Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Fakta om Le Mans

Le Mans 
13/06/09 

Le MansBenzinpåfyldning
Det skal i sagens natur nødvendigt med mere end en enkelt tankfuld benzin til at gennemføre 24 timers race. Så der skal være mulighed for at gennemføre benzinpåfyldning. Det medfører faren for brand i pitten - så hvordan kan det gennemføres? I gamle dage var det helt manuelt - i dag er det yderst avanceret.
 

Tilbage i tiden var der ikke højttrykssystemer der kunne påfylde, men det skete med kande og tragt! Det er de fleste kørere i 2009 nok ganske glade for ikke er tilfældet, da der skal mange liter til. Selvom det oprindelig kunne være meget risikabelt var der ingen alvorlige uheld med benzinpåfyldning, hvilket i sig selv er lidt af en bedrift. I 1930'erne ændrede man dog systemet mere til at have benzinanlæg der blev taget over pitmuren. Det blev moderniseret senere, især efter de alvorlige uheld i 1955 hvor mange tilskuere mistede livet. På det tidspunkt var det faktisk meget imponerende da det var muligt at påfylde 100 liter på 40 sekunder!

I 1991 blev der igen indført nyt benzinanlæg, denne gang med muligheden for at have 55 individuelle tanke. En fuld tankning kunne fremover gennemføres på mindre end 2 minutter.

Sidste år blev der benyttet intet mindre end 145.537 liter brændstof.

Benji

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 13/06/09 - Le Mans - Le Mans
  •