Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Konstruktionsfejl hos Aston Martin?

Le Mans 
12/06/09 

Le MansI kvalifikationen til Le Mans drønede #007 Aston Martin raceren af i den anden chikane med meget høj fart mens den tjekkiske kører Jan Charouz sad bag rattet. Den voldsomme afkørsel gav minder tilbage til Aston Martins test på Monza hvor Jos Verstappen også kørte af med høj fart. Problemet skyldes efter alt at dømme manglende downforce.
 

Det var derfor ikke en fejl på raceren eller et brud som var skyld i at tjekken kørte af. "Jeg var ikke på en særlig hurtig omgang. Det var som enhver anden omgang. Bremsebalancen var lagt foran for at være sikker. Alt var som det skulle være. Da jeg kom til den anden chikane, blokerede baghjulene med det samme da jeg rørte bremsen. Ved den hastighed, og med det niveau af downforce, har man ingen kontrol over hvad der derefter sker. Jeg ventede blot på sammenstødet," siger han.

De forventer at raceren selvfølgelig er klar til 24 timers løbet, men frygten for endnu et dramatisk crash begynder selvfølgelig at ligge i baghovedet på de ni Aston Martin kørere. "Jeg mener ikke at noget gik i stykker. Det er blot noget i raceren når vi kører med lav downforce. Når man trykker på bremsen blokerer den," konkluderer han.

Og den kombination af lav downforce og Le Mans er vejen frem for succes - så spørgsmålet er om Aston Martin LMP1 raceren har en fejl i konstruktionen?

Benji

Læs mere om:
  • Jan Charouz
  • Aston Martin Racing
  •