Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Rykkede op på andenpladsen

DM Rally 
10/06/09 

Roskilde-holdet fortsatte med en klassesejr i anden DM-runde jagten på guldet i rally
Tim Svanholt og Per Henriksen fra Øm ved Roskilde kunne med tilfredshed pakke sammen efter anden runde af årets DM-turnering i rally og køre hjem med en solid klassesejr og et slutresultat som bedste 2-hjulstrukne team efter tre 4-hjulstrukne biler. Feltet talte ialt 47 biler.
 

Der blev kørt stærkt på Danboring Rallyets 130 kilometer hastighedsprøver på grus og asfalt; fortrinsvis det sidste, og Roskilde-holdet kørte den rappe VW Golf i mål som klassevindere foran konkurrenterne Martin Johansen og Henrik Vestergaard i Suzuki Swift Sport.


(Foto: Svanholt Motorsport)

På den første af løbets ialt 14 hastighedsprøver skilte kun syv tiendedele af et sekund rivalerne, men allerede på dagens anden prøve satte Tim Svanholt af i et forrygende tempo og kørte 15,5 sek. fra Martin Johansen. Roskilde-holdets tid var samtidig feltets næsthurtigste generelt på prøven.

Tim Svanholt fortsatte med uformindsket fart på den fjerde prøve, hvor han ikke kun kørte dagens generelt bedste tid, men også kørte 3,5 sek. fra Martin Johansen. På den efterfølgende prøve øgede han yderligere forspringet ved at køre 5,8 sek. hurtigere end konkurrenten. Og det fortsatte med større eller mindre forspring.

På den syvende prøve midtvejs i rallyet kørte Tim Svanholt 7,8 sek. fra Martin Johansen, og selvom denne på nogle af løbets sidste prøver indhentede lidt af det tabte, var resultatet ikke til at tage fejl af. Tim Svanholt og Per Henriksen var i topform, kontrollerede situationen i klassen, og slog konkurrenterne med et forspring på 23,8 sek. Samtidigt markerede de sig som feltets hurtigste 2-hjulstrukne team.


(Foto: Svanholt Motorsport)

- Vi fik, hvad vi kom efter. Vi fandt hurtigt rytmen og bilen kørte perfekt, så vi i løbets sidste halvdel kunne slække på farten og satse lidt mindre uden at give slip på klassesejren, fastslog en tilfreds Tim Svanholt efter løbet, i hvilket han og co-driver Per Henriksen avancerede fra en femteplads til andenpladsen i den samlede DM-stilling.

DM-stillingen efter 2. runde: Martin Johansen-Henrik Vestergaard, Suzuki Swift Sport, 35 point, Tim Svanholt-Per Henriksen, VW Golf GTI, 29 point, Torben Sørensen-Martin Pedersen, Suzuki Swift, 17 point.


Læs mere om:
  • Per Henriksen
  • Tim Svanholt
  • Svanholt Motorsport
  • Hammel
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: