Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Danske Formel Ford-kørere på international udfordring

Formel Ford - DK 
09/06/09 

I weekenden køres en afdeling af Danmarksmesterskabet ved hollandsk storløb
Formel Ford er uden sidestykke den formelvognsklasse, som historisk set har ført flest danske racertalenter videre på vejen mod motorsportens internationale top. Jan Magnussen, England, Jason Watt, Herlev, og Nicolas Kiesa, Schweiz, er blot nogle af de kørere, som har brugt Formel Ford som trinbræt til en international karriere.
 

Hovedårsagen til klassens popularitet på dette område er, at den på enestående vis gør det muligt for unge talenter at få prøvet og målt deres evner internationalt. Og for modne herrer at finde ud af, hvad det måske kunne være blevet til, hvis man havde kastet sig over sporten på et tidligere tidspunkt i livet.

Netop muligheden for at prøve evnerne af i internationale rammer får deltagerne i årets Danmarksmesterskab for Formel Ford i den kommende weekend. I forbindelse med det klassiske Tango Masters of Formel 3 på Zandvoort afvikles der også en afdeling af Danmarksmesterskabet for Formel Ford parallelt med den hollandske søsterserie.

De lokale kørere fra Benelux-området har naturligvis de største chancer og muligheder for topplaceringer i weekendens løb, alene af den grund, at Zandvoort-banen fem gange lægger asfalt til afdelinger af det lokale mesterskab. Alligevel kommer de danske kørere ikke helt uforberedte til løbet.

Nils K. Vestergaard, England, har således i de seneste to-og-et-halvt år været mere eller mindre fast mand i det hollandske mesterskab, hvor han faktisk aktuelt indtager en sammenlagt andenplads, men også andre danske kørere har relevant erfaring fra banen ved den hollandske nordsøkyst. Det gælder eksempelvis Mikkel C. Johansen, Sorø, Nikolaj Rasmussen, Horsens, og Jesper K. Egebart, Børkop. Derimod har den førende i årets Danmarksmesterskab og Ford Junior Cup, Dennis Lind, Roskilde, ikke tidligere kørt på banen, hvilket giver en ekstra udfordring for ham.


Jesper K Egebart håber på at kunne udnytte sin erfaring med Zandvoort-banen til at kunne hale ind på den mesterskabsførende Dennis Lind.
(Foto: Morten Alstrup)

Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford:

Plac. Kører Mærke Point
1 Dennis Lind Van Diemen-Duratec 85
2 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 73
3 Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 54
4 Thomas Lund Van Diemen-Duratec 48
5 Milton Lundström Van Diemen-Duratec 45
6 Anders Ole Egebart Ray-Duratec 43
7 Niels-Ejnar Rytter Ray-Duratec 39
8 Nikolaj Rasmussen Mygale-Duratec 21
Frank Mortensen Ray-Duratec 21
10 Lasse Neuchs Van Diemen-Duratec 8

Stillingen i Ford Junior Cup:

Plac. Kører Mærke Point
1 Dennis Lind Van Diemen-Duratec 40
2 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 32
3 Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 23
4 Milton Lundström Van Diemen-Duratec 20
5 Nikolaj Rasmussen Mygale-Duratec 9
6 Lasse Neuchs Van Diemen-Duratec 4

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Zandvoort
  • 14/06/09 - Zandvoort - Formel Ford - DK
  •