Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Jensen og Heick satte sig på førstepladsen

DM Rally 
10/06/09 

Henrik Jensen og Leif Heick i Suzuki Swift vandt en sikker klassesejr i DM2 Danboring Rally
På løbets første prøve satte Henrik Jensen og Leif Heick i Suzuki Swift Challenge generelt 7. hurtigste tid, bl.a. foran 2 Subaru Impreza WRX Sti og en Mitsubishi EVO IX. Så var stilen lagt for resten af ralliet, som blev afviklet lørdag 6. juni ved Hammel nordvest for Århus.
 

Nærmeste konkurrent i klassen, Frank Nielsen i Citroën C2, gjorde en formidabel indsats for at følge med, men var efter de første 3 hastighedsprøver bagud med ca. 30 sekunder og kunne kun øjne en chance, hvis Suzukien kom i problemer.
Det skete ikke. Henrik Jensen og Leif Heick havde satset på en god start i løbets første faser og det lykkedes helt udramatisk og disciplineret, at fastholde førstepladsen dagen igennem. Den lagte taktik, blev fulgt til punkt og prikke. Sidste halvdel af løbet kunne gennemføres uden yderligere satsning.


Henrik Jensen, Kalundborg, og Leif Heick, Hegnsvig, satte sig på førstepladsen fra ralliets start.
(Foto: Racefoto.dk)

Bilens bremser, undervogn og motor fungerede optimalt og der var ikke antydninger at mislyde i det hårdt anlagte tempo. Der var heller ingen mislyde inde i kabinen, hvor Leif Heick fik dirigeret Henrik gennem hastighedsprøverne på sin vanlige præcise og rolige facon.

Det blev et dejligt motorløb for hele teamet, som kunne rejse hjem med maximum points på kontoen. Autotraileren var den eneste som skulle mase lidt på den tur. Suzuki’en vejer 1030 kg.

Med 175 hk. giver det et vægt/kraft forhold på 5,88 kg/hk. Set i det lys, giver en generel placering som nr. 11, et endnu bedre billede af præstationen.

Troels Lund


Læs mere om:
  • Henrik Jensen
  • Leif Heick
  • Hammel
  • 06/06/09 - Hammel - DM Rally
  •