Danish Endurance
Championship

09/06/09

DEC - Danish Endurance Championship- fra Stefan Kaas Racing
I lørdags stillede sportsdirektøren fra Number 1 Racing op i Danish Endurance Championship (DEC) løbet på Padborg Park, til anden afdeling i mesterskabet, hvor han delte en BMW Mini Cooper fra Stefan Kaas Racing Team med Niels Borum og Jacques Møller.

Der var tilmeldt 26 biler til løbet, og blandt dem blev Lars Vendelbo, Niels Borum og Jacques Møller nummer 10 i den første af de kombinerede træninger og tidtagninger, dermed placerede de Mini'en med #204 syv pladser længere fremme end teamkollegaerne fra Stefan Kaas Racing Jackie Bøllingtoft, Christian Dalusio og Jens Larsen i Mini #203.

(Foto: Motorsporten.dk)

Tempoet i feltet blev skruet noget i vejret til den anden runde, med det resultat at #204 denne gang sluttede på 17. pladsen og #203 på 20. pladsen.

Da tiderne fra de to træning- og kvalifikationsrunder blev kombineret, og startopstillingen regnet ud, var resultatet igen en 17. og 21. plads til henholdsvis #204 og #203.

Selve 4-timer løbet udviklede sig til at blive lige spændende nok for de to Stefan Kaas Racing Mini'er, men dog af vidt forskellige årsager!

For #203 sluttede løbet efter 2 timer og 42 minutter, der gav deres racer op, men de havde indtil da nået 119 omgange rundt på Padborg Park.

De tre kørere i #204 kunne fuldføre løbet, på trods af en noget ublid behandling fra et par af konkurrenterne. Og de var i løbets sidste fase med helt fremme både i den generelle stilling, samt ikke mindst i deres klasse.
#204 sluttede løbet på 6. pladsen, samt på 5. pladsen i klasse 2 - de nåede at køre 176 omgange på de 4 timer, og manglede kun 4 omgange op til den vindende bil.

Dermed var der mange gode point til Lars Vendelbo og hans to teamkollegaer Niels Borum og Jacques Møller til DEC mesterskabet.

Der køres yderligere to afdelinger i Danish Endurance Championship mesterskabet efter sommer pausen.