Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Endurance Race

Christian Bakkerud sikrer sig andenplads

Endurance 
08/06/09 

- i tjekkisk langdistanceløb
Den unge Team Kolles kører, Christian Bakkerud, sikrede sig andenpladsen i weekendens afdeling af det Tjekkiske Circuit Championship. Han var blevet inviteret af sin tjekkiske Team Kolles teamkammerat, Tomas Kostka, til at deltage i det tre timer lange langdistanceløb.
 

Den tjekkiske Autodrom Most bane dannede baggrunden for mødet mellem de to DTM teams; modstanderne Sauto.cz Racing Team med Antonin Charouz, Tomas Enge and Stefan Mücke i en Mercedes C-Klasse DTM racer fra 2007, samt Bohemia Racing Team med tjekkiske Jan Daniš, Tomas Kostka og danske Christian Bakkerud i en Audi A4 DTM fra 2005.


(Foto: motioncompany)

Den to år yngre Sauto.cz Racing Mercedes racer sikrede sig pole position, med Bakkeruds BRT Audi lige efter på andenpladsen. Den 24 årige dansker og hans teamkammerater tog kampen om sejren helt til det ternede flag. Et meget voldsomt regnvejr betød, at Bakkerud både skulle holde Audi raceren på banen, men også holde fast i den føring som teamet sikrede sig midtvejs i løbet.

Efter en voldsom kamp med både vejrguderne og modstanderne, kunne Christian og hans teamkammerat Kostka aflevere raceren i føring. Således var det op til Jan Daniš at køre det sidste stint frem til flaget. Desværre var hverken vejret eller heldet på deres side, men alligevel kunne den unge Team Kolles kører glæde sig over andenpladsen på podiet.

“Jeg kendte ikke denne tjekkiske bane,“ forklarer Bakkerud. ”Banen er fantastisk, med en masse hurtige sving. Jeg kunne også godt lide oplevelsen af at skifte kørere ved pitstoppene. De normale pitstops kender jeg fra DTM, med nye dæk og brændstof. Men dette var en rigtig god oplevelse, og jeg nød det meget.”

“Skal jeg være ærlig, så kendte jeg ikke banen, men jeg ved at andre danske kørere har kørt her. Jeg synes at det har været en rigtig positiv oplevelse. De to største teams med Audi og Mercedes, som også kører i DTM, er begge yderst professionelle. At køre løb i det tjekkiske mesterskab er præget af et højt niveau, og jeg håber at jeg kan vende tilbage her til.”

Det næste Team Kolles løb i den tyske DTM serie for Bakkerud er på Norisring om tre uger. Men allerede mandag morgen tager den unge dansker af sted mod Frankrig, og 24 timers løbet på Le Mans. Her skal han køre en Audi R10 TDi for Team Kolles. Christian Bakkerud er virkeligt Danmarks travleste racerkører.

Aslak Vind
Press Officer
Christian Bakkerud


Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Most
  •