Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk 1965 mesterskab

HKH Prins Joachim fejrede fødselsdag med to pokaler

Historisk
1965 mesterskab 

08/06/09 

Det omskiftelige vejr skabte flere spændende situationer på Padborg Park
Hans Kongelige Højhed Prins Joachim valgte søndag at tilbringe sin 40 års fødselsdag sammen med mere end 100 andre racerkørere med hang til historiske og klassiske racerbiler. På Padborg Park ved den dansktyske grænse blev årets Historiske Festival afviklet, og her sikrede den royale racerkører sig selv et par ekstra fødselsdagsgaver i form af pokaler efter dagens to løb i klassen for biler bygget i 1965 eller tidligere.
 


HKH Prins Joachim fejrede sin 40 års fødselsdag med at give sig selv en gave i form af to pokaler ved løbene på Padborg Park.
(Foto: Morten Alstrup)

Det første løb udviklede sig til et særdeles dramatisk et af slagsen, da det midt på dagen var begyndt at regne godt en halv time inden starten. To af favoritterne – Lars Bondeson, Sverige, og Christoph Kjærgaard, Esbjerg – brillerede med at sætte sig selv ud af konkurrencen om pokalerne, da de hver for sig kørte af banen for enden af langsiden, inden der var gået en omgang.

Dette betød, at to kørere var forsvundet fra topkampen, inden den for alvor var kommet rigtigt i gang. I stedet kom kampen om placeringerne i top tre til at stå mellem Martin Berner, Rønnede, Thorkild Stamp, Kruså, og HKH Prins Joachim, og selv om Thorkild Stamp på et tidspunkt var ved at udfordre den førende Martin Berner, var han meget tæt på at miste kontrollen over sin Porsche, der med sin hækmotor var meget svær at styre på den våde asfalt. Sønderjyden måtte tage sig til takke med andenpladsen midt i en Lotus Cortina-sandwich mellem Martin Berner og HKH Prins Joachim.


Klassen for 1965-biler havde også Lars Bondeson (21) og Christoph Kjærgaard (63) som førende figurer.
(Foto: Morten Alstrup)

I det andet heat formåede Christoph Kjærgaard derimod at holde sig på rette spor, da han i sin lette Lotus Elan kørte fra konkurrenterne og sikrede sig en velfortjent sejr. Men bag ham blev der kæmpet hårdt og tæt i en trio bestående af Martin Berner, Lars Bondeson og HKH Prins Joachim. Kampen blev på et tidspunkt så tæt, at svenskeren måtte trække sig med skader på sin bil, alt imens HKH Prins Joachim kunne køre sig udenom problemerne og sikre sig dagens anden pokal.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Christoph Kjærgaard
  • HKH Prins Joachim
  • Martin Berner
  • Padborg Park
  • 07/06/09 - Padborg Park - Historisk 1965 mesterskab
  •