Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Christoffer Nygaard fik årets første podieplacering

ADAC GT
Masters 

08/06/09 

Den unge racerkører blev nummer tre i et løb i det tyske sportsvognsmesterskab
Efter flere gode tilløb lykkedes det i denne weekend endelig for Christoffer Nygaard at sikre sig sin første podieplacering i et af de to sportsvognsmesterskaber, som han deltager i. På den kendte Hockenheim-bane i det sydlige Tyskland kørte han og teamkammeraten Walter Lechner jr. deres Ford GT fra Fischer Racing ind på en tredjeplads i lørdagens løb i ADAC GT Master – det tyske mesterskab for sportsvogne
 

”Det var bare rigtig fedt,” jublede Christoffer Nygaard, da årets første top 3-resultat var en realitet. ”Det var bare fedt at ende på tredjepladsen og få vores første podieplacering. Det var alle tiders. Vi var godt nok på podiet på Silverstone, men det var lidt en trøstepræmie, vi fik der, men nu fik vi en rigtig pokal. Det var super, super fedt.”


Christoffer Nygaard opnåede sæsonens bedste resultat med en tredjeplads på Hockenheim.
(Foto: christoffernygaard.dk)

Udgangspunkt forud for første løb havde ellers ikke været det bedste. I en våd tidtagning, der bl.a. var præget af uheld og episoder med gule flag, havde Christoffer Nygaard og Walter Lechner jr. blot sat syvendehurtigste omgangstid, hvilket også var den position, som den unge danske racerkører skulle starte løbet fra.

”Jeg fik en mega start og kom ud af første sving som firer,” fortæller Christoffer Nygaard. ”Jeg lå så bag en Porsche og begyndte at køre ham op, og jeg kom også forbi ham relativt hurtigt. Det var faktisk det, som gav udslaget til sidst, for jeg fik lagt lidt afstand til ham, og da jeg så gav bilen til Walter, var vi på tredjepladsen, og den plads kørte han så hjem. Det var bare fedt.”

Også søndag var Christoffer Nygaard og Walter Lechner jr. i aktion, men her udløste indsatsen ikke nogen pokal, idet duoen blot blev nummer syv.

”Det var en lidt dårlig forvaltning af vores startposition som nummer tre,” konstaterer Christoffer Nygaard.
”Vi skulle starte treer, og Walter kom af sted som treer og havde fået et stort hul til fireren og fulgte de to Audier foran. Men efter fire omgange begyndte det at regne, og vi kørte i pit for at skifte dæk. Det pitstop var ikke så godt, så vi kom ud igen som nier. Tiderne var nogenlunde, og da jeg kom i bilen, var det stadigvæk regnvejr, men jeg fik kørt os en plads op og lå sekser, da jeg blev overhalet, så vi sluttede syver. Jeg har kørt i regn på Hockenheim før, men det har været i en forhjulstrækker, så der er helt klart noget, jeg kan forbedre.”


Christoffer Nygaard og Walther Lechner jr (røde dragter) vandt årets første pokal i weekenden.
(Foto: christoffernygaard.dk)

Weekendens tredje- og syvendeplads betyder, at Christoffer Nygaard og Walther Lechner jr. nu indtager en del fjerdeplads i det tyske mesterskab.
”Vi vinder noget sammen, og nogle gange smider vi noget væk sammen,” filosoferer Christoffer Nygaard, der nu har to ugers pause inde næste opgave, der bliver en EM-afdeling på Oschersleben i det nordlige Tyskland.

christoffernygaard.dk


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Walter Lechner Jr.
  • Fischer Racing
  • Hockenheim
  • 07/06/09 - Hockenheim - ADAC GT Masters
  •