Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Le Mans 24-timer - LMP2 preview

Le Mans 
09/06/09 

Le MansLe mans ugen er nu godt i gang, de første teams har allerede været til teknisk kontrol på det store torv inde i Le Mans by, heriblandt Team Essex. Er i Le Mans i dag, skulle du tager derind og opleve sidste afdeling af den tekniske kontrol, Klokken 10:10 skal Team Barazi-Epsilon igennem teknisk kontrol.
 

LMP2 klassen består i år af hele 12 teams, og indtil for få år siden var det klassen for biler der nærmest aldrig kom i mål, men Porsche har sat en helt ny standard i klassen, og der er 2 Porsche RS Spyders med i årets Le Mans. Den ene indsættes af Team Essex og den anden af NAVI Team Goh, og de to teams er helt sikkert med fremme hvor der kæmpes om sejren.

Team Essex stiller op med Casper Elgaard, Kristian Poulsen og Emmanuel Collard. Både Casper Elgard og Emmanuel Collard har Le Mans erfaring, hvorimod Kristian Poulsen er debutant på den historiske bane. Det kommer formodentligt til at de to erfarne kører kommer til at køre flest timer i bilen. Det bliver dog spændende og se hvad Kristian Poulsen kan drive det til med Team Essex på Le Mans.

Der er 3 Lola B08/80 Coupér i årets LMP2 felt. To med Judd motor og en med Mazda motor. Hertil kommer der en Lola B09/86 også med Mazda motor. Der er også 3 Ginetta-Zyteks i feltet, 2 07S og en 09S, alle med Zytek motor. Til sidst er der to outsiderer og det er en Pescarolo-Mazda og en Radical SR9 –AER.

Kruse Schiller Motorsport Lola B09/86 kunne sagtens blive årets dark horse med deres Lola B09/86, men det er Lola B08/80 Coupé’erne også. Til gengæld har jeg ikke den store fidus til Zytek bilerne, her i blandt Barazi teamet.

Det betyder ud fra min betragtning at vi kommer til at se en kamp imellem Porsche’rne og Lola B08/80 Coupé’erne, og her tror jeg alligevel at det bliver Porsche bilerne der trækker det længste strå.

Den Japansk tilmeldte Porsche RS Spyder sat ind af NAVI Team Goh. Deres bil skal køres af Seiji Ara, Keisuke Kunimoto og Sascha Maassen, og her er det Keisuke Kunimoto der er den uerfarne kører. Han har ikke megen sportscar erfaring og slet ikke i endurance løb. Det eneste han har kørt der minder om en sportscar er en Japansk Super GT hvor han i 2008 kørte en Toyota MR-S for team Lightning McQueen apr i GT300 klassen.

Ud fra den betragtning står Team Essex og NAVI Team Goh lige inden løbet starter på lørdag, men når jeg tager de danske briller på, så tror jeg på en dansk sejr til Team Essex, skarp forfulgt af Team Goh, med Speedy Racing Team Sebah på 3. pladsen med deres Lola B08/80 Coupe-Judd.

Deltagerliste:

# Team / Mærke / Dæk Kørere
5 NAVI Team Goh Seiji Ara
Porsche RS Spyder Keisuke Kunimoto
Michelin Sascha Maassen
24 Oak Racing Jaques Nicolet
Pescarolo-Mazda Richard Hein
Dunlop Jean-Francois Yvon
25 RML Tommy Erdos
Lola B08/80 Coupé-Mazda Mike Newton
Michelin Chris Dyson
26 Bruichladdich Bruneau Pierre Bruneau
Radical SR9 -AER Tim Greaves
Dunlop Marc Rostan
30 Racing Box Andrea Piccini
Lola B08/80 Coupé-Judd Matteo Bobbi
Michelin Thomas Biagi
31 Team Essex Casper Elgaard
Porsche RS Spyder Kristian Poulsen
Michelin Emmanuel Collard
32 Team Barazi-Epsilon Juan Barazi
Ginetta-Zytek 07S-Zytek Fernando Rees
Dunlop Stuart Moseley
33 Speedy Racing Team Sebah Xavier Pompidou
Lola B08/80 Coupe-Judd Jonny Kane
Michelin Benjamin Leuenberger
35 Oak Racing Matthieu Lahaye
Pescarolo-Mazda Karim Ajlani
Dunlop TBA
39 Kruse Schiller Motorsport Hideki Noda
Lola B09/86-Mazda Jean de Pourtales
Michelin Matthew Marsh
40 Quifel-ASM Team Miguel Amaral
Ginetta-Zytek 09S-Zytek Olivier Pla
Dunlop Guy Smith
41 G.A.C. Racing Team Karim Oijeh
Ginetta-Zytek 07S-Zytek Claude-Yves Gosselin
Michelin Phillip Peter
Vejgaard

Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Emmanuel Collard
  • Juan Barazi
  • Kristian Poulsen
  • Barazi-Epsilon
  • Team Essex
  • Le Mans
  • 13/06/09 - Le Mans - Le Mans
  •