Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Le Mans 24-timer - GT1 preview

Le Mans 
08/06/09 

Le MansSå er Le Mans ugen i gang, i dag starter teknisk kontrol på det store torv inde i Le Mans by. Hvis du er i området skulle du tager derind og opleve dette skue, som er en hyggelig og relativ afslappet oplevelse, hvor du kan møde både teams og racerkører.
Klokken 16:20 skal Jan Magnussens Corvette igennem teknisk kontrol.
 

Nu jeg har nævnt Jan Magnussen er han også eneste danske kører i GT1 klassen igen i år. Han stiller op for Corvette Racing i en Corvette C6.R, og det er samtidig sidste løb som fabriks racerbil for denne Corvette.

Desværre for GT1 klassen er der kun 6 deltagende biler, hvoraf 4 af dem er Corvette C6.R, 2 fra Corvette Racing og 2 fra Luc Alphand Aventures. Hertil er der en Lamborghini Murcielago indsat af JLOC teamet og en Aston Martin DBR9 indsat af Jetalliance Racing GmbH.

Jeg vil sige at den eneste bil jeg ikke tror på kan vinde, er JLOC’s Lamborghini Murcielago selvom den bil over de seneste år er blevet meget hurtigere, men jeg tror ikke på at den holder hele vejen.

Så har vi 5 biler tilbage og vi skal igen i gang med at skære fra, og denne gang går det ud over Luc Alphand Aventures. Det team har endnu ikke vist at de har format til at gå hele vejen for at nå målet.

Så er der 3 biler tilbage, de 2 Corvette Racing biler og Jetalliance Racing’s Aston Martin DBR9, og selvom Jetalliance ikke har Le Mans erfaring vil jeg stadig gøre dem til den største konkurrent til Jan Magnussen og Corvette Racing.

Aston Martin har de seneste år vist sig at være en overordentlig stor mundfuld for Corvette, men det var fabriks biler indsat af Aston Martin Racing. Det team har nu valgt at flytte op i LMP1 klassen, og derfor at er en privat tilmeldt Aston Martin DBR9 der er i GT1 klassen i år, men det gør den ikke nødvendigvis dårligere. Spørgsmålet er om teamet bag bilen er godt nok til at føre bilen hele vejen igennem de 24 timer.
Jetalliance Racing har dansk teamchef, det er her Jan Kalmer som vi kender fra GRC Racing regerer, og det skal blive spændende at følge han stratigiske evner på Le Mans. Kalmar har jo meget erfaring med langdistance løb, så han er ganske sikkert et godt aktiv for teamet.

Jeg tror ikke der er nogle GT1 teams der i år kan røre Corvette Racing på Le Mans, spørgsmålet er så hvem af dem der vinder dette løb? Jeg tror at Jan Magnussen vinder GT1 klassen sammen med Johnny O'Connell og Antonio Garcia, og at de dermed tager sidste stik hjem for Corvette GT1 teamet.

Deltagerliste

# Team / Mærke / Dæk Kørere
63 Corvette Racing Johnny O'Connell
Corvette C6.R Jan Magnussen
Michelin Antonio Garcia
64 Corvette Racing Olivier Beretta
Corvette C6.R Oliver Gavin
Michelin Marcel Fassler
66 Jetalliance Racing GmbH Lukas Lichtner-Hoyer
Aston Martin DBR9 Thomas Gruber
Michelin Alex Müller
68 JLOC Marco Apicella
Lamborghini Murcielago Atsushi Yogo
Yokohama TBA
72 Luc Alphand Aventures Luc Alphand
Corvette C6.R Patrice Goueslard
Dunlop Stephane Gregoire
73 Luc Alphand Aventures Julien Jousse
Corvette C6.R Xavier Maassen
Dunlop Yann Clairay
Vejgaard

Læs mere om:
  • Jan Kalmar
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Jetalliance Racing
  • Luc Alphand Adventures
  • Le Mans
  • 13/06/09 - Le Mans - Le Mans
  •